Тодор Спасов за участието си в кръга от RBCD в Гърция

0
 

Сподели

Shares

По време на третата поредна година от съществуването на световните серии Red Bull Cliff Diving, в третия за сезон 2011 кръг в Атина (Гърция) за първи път бе записано българско участие. Специална покана да се присъедини към 12-те титулярни скачачи получи Тодор Спасов. Забелязан от организаторите, българинът пристигна в олимпийския град малко нервен дали ще успее да се представи на ниво, но и същевременно уверен в своите възможности.
По време на първия задължителен скок той допусна грешка – при приводняването не спусна ръцете покрай тялото си и в резултат не получи високи оценки от съдиите. По време на втория състезателен ден Тодор успя да изпълни двата си скока – един задължителен и един волен почти перфектно и навакса голяма част от изоставането си от ден 1.
Сега, след като вече има опит в реални състезателни условия, българинът се надява при нова покана от страна на организаторите на сериите Red Bull Cliff Diving да има възможност да запише още по-добър резултат.

Тодор Спасов

Успяхме да зададем на Тодор Спасов кратки въпроси на самото място на събитието в Гърция – атинското езеро Воулиагмени. Ето и неговите впечатления от старта в Атина, минути след приключването на състезанието:

Приключи третият кръг от сериите Red Bull Cliff Diving, провел се в Атина, Гърция. Как се чувстваш?
През началния ден скачах не толкова добре. В действителност все едно изпуснах първия скок, но успях да си възвърна позициите с останалите 2 скока, за което се радвам. Доволен съм от самото участие, мисля, че и хората и организаторите тук са доволни от мен. В крайна сметка това беше целта на моето участие в Гърция – да покажа, че има място за мен в сериите.

Какво следва оттук нататък?
До няколко седмици ще разбера какво следва. Организаторите ще дадат оценка за представянето ми. Хората ме поздравиха и мисля, че са доволни от участието ми. Говорих с някои от тях, които направиха положителни коментари относно скоковете ми. Според календара на сериите за сезон 2011 предстоят още четири кръга. Има шанс да бъда ненадейно поканен за някой от тях. Ще видим какво ще стане.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.