Българин е глобалният победител в индивидуалните рънове на Wings for Life World Run 2019

Радо Янков и Краси Георгиев бягаха на третия за България маратон глобален маратон

0
 

Сподели

Shares

Точно в 14:00 ч. на 5 май стартира шестото глобално и третото българско издание на Wings for Life World Run. Стотици хора се присъединиха към двете организирани бягания в София и Сливен, както и на различни локации в цялата страна и заедно със съмишленици от целия свят дадоха своя принос за каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

Голямата изненада на Wings for Life World Run 2019 е българинът Мартин Кръстев, който се превърна в глобален победител на състезанието при индивидуалните бягания с приложението App Run. Неговият резултат е 42,7 км.

Снимка: Илиян Лазаров

На събитието в София, организирано от RunBG, най-добри резултати постигнаха Ценка Гарова и Емил Енев, които пробягаха съответно 22,4 и 21,4 км.
На официалното бягане в Сливен, организирано от Туристичесо дружество стоте воеводи отличниците са Веселин Георгиев и Георги Балулов с 15,2 и 12,8 км.

Параолимпиецът Георги Киряков, заедно с група ученици пристигнаха специално от Тополовград, за да се включат в инициативата в София. Към тях се присъединиха Евгения Кусева и Влади Гюров. Всички заедно доказаха, че духът и волята са непобедими дори, поставени в количка!

Wings For Life
Георги Киряков и учениците от Тополовград
Снимка: Мартин Гергов

Към организираното в Борисовата градина бягане се присъединиха и част от лицата зад каузата през 2019. Сред тях Радо Янков, който пробяга 11 км. Никола Абаджиев-Коки, постигнал почти 18 км. Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Весо Овчаров, който в момента е в Олюдениз също се включи като индивидуален участник с App Run.

Final message Wings For Life 2019We made it 10k!!!With Veso Ovcharov, Iva Lefterova and Daniel Velasco!https://www.wingsforlifeworldrun.com/us/en/

Публикувахте от Justin VanBoer в Неделя, 5 май 2019 г.

Краси Георгиев също се включи в бягането в Борисовата градина и измина 5 км. Така известният ултрамаратонец даде своя принос към каузата на Wings for Life, въпреки, че е в период на почивка, като част от подготовката за голямото си предизвикателство – 1200 км през България, Северна Македония и Албания.

Wings For Life
Снимка: Мартин Гергов

Един от най-големите отбори по време на събитието беше този на фитнеси Pulse, част от който бяха и двете лица на кампанията – Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Атмосферата сред участниците и в двата български града беше приповдигнато. За хората в Сливен денят беше още по-специален – те за първи път регистрираха участие в глобалната карта на Wings for Life World Run и демонстрираха завиден спортен хъс и мотивация.

Wings For Life
Стартът в Сливен

Постигнатите резултати и събраните средства от 2019 ще бъдат много важни за учените, които провеждат изследвания и са на път да доведат докрай мисията на фондация Wings for Life гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

Разгледайте още снимки в галерията от събитието:

Още информация можете да намерите и във Фейсбук събитието Wings for Life World Run.

Научете повече за това как премина събитието в световен мащаб.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.