Пътешествия за всеки: 9 приключенски дестинации от цял свят

За всеки вкус и стил!

0
 

Сподели

Shares
Дестинации за пътешествия
Снимка: pixabay.com

Приключенското лято хлопа с туристически чепици на вратите ни и кара екипировката, залежала цяла зима в шкафовете, да маха с презрамки също радостна кучешка опашка. Не можем да останем равнодушни към този трепетен зов.

Пътешествията ни зоват!

Но, накъде? Натам:

Нова Скотия: Каякинг с тюлени

Дестинации за пътешествия
Снимка: coastaladventures.com

Източната крайморска провинция на Канада е чудесно място за практикуване на различни водни приключения, а ако си падате леко зоофили и обичате да съчетавате разходките си с наблюдение на диви животни, то архипелагът на Стоте диви острова е вашето място. Повечето къмпинги там предлагат каяци под наем и възможността по време на плаване да се срещнете със стадо комуникативни тюлени. Другите представители на местната фауна, които също биха се представили пред вас, са морски крави, китове и орли рибари.

Антарктика: Среднощен хайкинг и хъркащи пингвини

Дестинации за пътешествия
Снимка: SALLY WILTSHIRE

Благи предложения дебнат от туристическите агенции по света, а напоследък много от тях се насочват толкова надалеч към студения север, че той рязко се превръща в юг. Ако винаги сте си мечтали да посетите Антарктика, можете да се възползвате от някой от организираните круизи до там, които освен обиколка около бреговете на най-южния континет, предлагат и нощни преходи със спане на палатка в близост до гнездовите колонии на сладко похъркващи пингвини.

Бавария: Гигантски дървен рафтинг с бира

В Бавария едва ли има сфера на дейност, която да не е ощастливена от чудодейното присъствие на бирената течнина. Виждаме кехлиберанета ръка на пенливото божество дори при рафтинг спусканията по река Изар. Там се предлага чутовното забавление – 55 човека, покачени върху дървен сал, пиещи бира, докато умели рафтъри се опитват да не им разлеят халбите при спусканията надолу.

Ибиза: Чакрите на макс с релаксираща йога на плажа

Дестинации за пътешествия
Снимка: amanteibiza.com

Ибиса ви привлича, но не сте фенове тамошните нощни клубове? Отговорът е един – йога! Постигнете вътрешен мир и хармония с Вселената, като посетите някое от релаксиращите йога занимания, провеждащи се всяка сутрин на плажа Agua Blanca. Ибиса ти!

Алабама: Космически лагер за възрастни

Дестинации за пътешествия
Снимка: NASA

Ако от малки се чувствате съпричастни към проблемите на Хюстън, но да станете космонавт ви е дострашало и вместо това сте се насочили към други модерни реализации, то вече можете да сбъднете детската си мечта, като резервирате цял уикенд в Космическия лагер за възрастни в Хънтсвил, Алабама. Отдайте се на една незабравима почивка, прекарана в безтегловност и колосални отрицателни претоварвания.. 3… 2… 1… Поехали!

Северен Тайланд: Велопреходи с коварни маймуни

Дестинации за пътешествия
Снимка: PADDY MADDISON

Северните части на Тайланд са подходящо място за байк пътешествия. Тамошните маршрути са идеални дори за новаци в спорта, а планинските гледки ще зашеметят и най-скованото съзнание. Пътешествениците обаче предупреждават за угрозата от коварни маймуни, които по тези земи са практически навсякъде. Лукавите животни могат да ви налазят, ограбят и още нещо…

Норвегия: Целуване с вълци в най-северния природен парк

Дестинации за пътешествия
Снимка: GORIL OVESEN

Ан Лине, която разхожда туристите из норвежкия Полярен парк – най-северният природен парк на света – споделя, че ако вълк ви целуне, значи сте приети за част от глутницата. След това с блясък в очите се оттегля, за да ви остави насаме с четирикраките хищници, които странно защо са твърде дружелюбни и желаят близки срещи с вас…

Уганда: Маратон с добровлочески дух

Дестинации за пътешествия
Снимка: UGANDA INTERNATIONAL MARATHON

Вие сте отличен бегач, но вече няколко пъти сте печелили Пъдарево Ултра, Карамичевци Рън накуп с всички останали елитни маратони у нас и вече имате нужда от по-сериозно предизвикателство. Можете да го откриете в Маратон Уганда, който освен класическата дистанция от 42 км, сред невероятната красота на Африка, ви предоставя възможност 7 дни преди бягането да поработите доброволно за подпомагане на местната общност. Ако пък междувременно в иначе мирната държава се случи поредният опит за преврат или гражданска война, ще можете да бягате и за живота си – не пропускайте тази гореща възможност!

Североизточна Бразилия: Кайт с вятъра

Дестинации за пътешествия

Всеки, посетил Джерикоакоара (пишем го бавно, за да ви е по-лесно да го прочетете) в Бразилия описва мястото като един от най-добрите сърф спотове в света. С вятър от по над 30 възла и златист пясък вместо улици сме склонни да разберем защо е така. Освен с невероятна възможност да практикувате кайт или сърф, плажът Татаюба предлага и възможност да покарате бъги през 100-метрова дюна (без хотели) и древна вкаменена гора. Алоха!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.