360° уикенд прогноза: 4-6 май

0
 

Сподели

Shares

До следващите почивни дни времето ще е неустойчиво, с кратки превалявания от дъжд. В планините ще бъде облачно и ветровито до петък, когато вятърът ще отслабва. Температурите няма да се променят значително, като до събота ще се затопля постепенно с 1-2 °С.

В събота ще бъде слънчево, но още преди обяд от югозапад ще започне заоблачаване и валежи. Ветровете ще са от юг-югоизток – 1-3 м/с, като дори и в планините няма да са повече от 4 м/с до обяд. След обяд вятърът значително ще се усилва, най-рано в Южна България и ще бъде от югозапад – 10-15 м/с над 1200 м нмв. Валежите ще са незначителни и само в планините на Югозападна и Южна България. По северните склонове се очкват силни пориви на вятъра до над 20 м/с.

360° уикенд прогноза

В неделя времето ще бъде значително по-лошо, с повече валеж и по-плътна облачност. Най големи количества валеж се очакват за Централна и Южна България. Планините ще са неподходящи за спорт – облачно, ветровито и с чести превалявания.

В понеделник валежите ще продължат и вятърът ще се преориентира от запад (4-7 м/с) с преминаването на студен фронт. Температурите ще се понижат със 5-8 °С, като за вторник максималните температури ще са около 10 °С. След обяд в Централна България се очакват значителни валежи от дъжд и над 2300-2500 м от сняг.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.