С повече участници и по-малко пластмаса премина осмият Байк и рън за Чепън

Надпреварата се проведе навръх Лазаровден край Драгоман

0
 

Сподели

Shares

Със слънчево време, подходящи за спортуване температури и с чудесна организация на всички нива премина осмото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене Байк и рън за Чепън край Драгоман. Надпреварата се проведе в съботния ден (20 април), навръх Лазаровден.

Байк и рън за Чепън 2019

Красивата Чепън планина и Драгоманското блато успяха да съберат 519 регистрирани състезатели и над 80 деца. По отношение на резултатите им най-голям прогрес направиха планинските бегачи, а наградният фонд за надпреварата надхвърли 8000 лв.

Байк и рън за Чепън 2019

Участниците в състезанието бяха представители на различни държави, сред които Франция, Северна Македония, Румъния и Русия. Всички те направиха значителни стъпки към минимизиране на екологичния отпадък, като с радост приеха призива на организаторите и спонсорите на надпреварата да използват собствените си съдове за многократна употреба, в които пълнеха вода.

Освен това на подкрепителните пунктове ги очакваха здравословни енергийни барчета, а плановете за изданието през 2020 г. са още по-амбициозни.

Състезателите изразиха и радостта си от добре маркираното трасе, по което се движеха, а освен това организаторите се погрижиха всеки един от тях да получи готини подаръци.

Байк и рън за Чепън 2019

Доброто настроение съпътстваше гостите на Драгоман през целия благодарение не само на състезателната, но и на организираната празнична програма, която се проведе пред Общината. Хората там имаха възможност да се насладят на хубава музика и народни танци в изпълнение на децата към Н.Ч. „Мелдия-2012” – Драгоман, както и да се запознаят отблизо със зумба танците и уменията на бронзовата ни олимпийска медалистка Ренета Камберова.

Както повелява традицията, всички състезатели от София имаха възможност да се придвижат до Драгоман и обратно със специално обособения за тях вагон на БДЖ.

Байк и рън за Чепън 2019

Ако сте любопитни да научите какво е класирането в различните категории, посетете chepan.stenata.com/results за повече информация.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.