Прожекция на филма „Магнетични планини“

Тя ще бъде посветена на Давид Лама, Хансйорг Ауер и Джес Роскели

0


Дата на събитието: 25.04.2019

Сподели

Shares

Струва ли си наистина да поемаш рисковете на голямата планина?

Точно този въпрос си задаваме често и едва ли винаги можем да си отговорим по един и същи начин. Най-хубавото е, че отново ще имаме възможност да поразмишляваме над него на 25 април, когато ще видим прожекцията на филма „Магнетични планини“.

Магнетични планини

Лентата ще ни потопи в историята на Стив Уейкфорд – редактор на спортни предавания, който пада от 70 метра, докато се катери по небезизвестната стена Les Petites Jorasses във Френските Алпи. След инцидента Стив временно остава във инвалидна количка, която преобръща живота му и е причина за оргомната му мотивация да се възстанови.

Мъжът поема по пътя на рехабилитацията и възстановяяването, но едновременно с това започва да си задава куп въпроси, на които иска да намери отговор:

  • „Независимо от наранявания или травми, защо продължават да ни привличат планините?
  • Има ли риск този начин на живот?
  • Защо планирам да се върна там, където пострадах и искам да се изкача отново?
  • Егоистична ли е играта с планините?

За да намери търсените отговори Стив започва да се среща с някои от ключовите фигури в алпийските спортове като сър Крис Бонингтън, Томи Колдуел, Стив Хаус, Анди Паркин, Ник Бълок, Елън Бреннан, Лив Сансос, Маря Персон, Том Балърд, Пол Причард и др., както и да разговаря с университетски преподаватели и психолози. Той започва да документира това пътуване и по този начин се ражда филмът „Магнетични планини“.

Магнетични планини

Не пропускайте да се потопите в този свят и да разберете дали Стив Уейкфорд намира отговорите на въпросите, които със сигурност си задава не само той.

Прожекцията ще се осъществи в „Дом на киното“ в 19:00 ч. и ще бъде в памет на Давид Лама, Хансйорг Ауер и Джес Роскели.

Билети можете да намерите на касите преди началото на филма или онлайн тук. Повече информация открийте и във фейсбук събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.