Банско събра на едно място жените лидери в сноуборда

Благодарение на новите снеговалежи дамите имаха възможност да изпробват нови технологии в спорта, както и да се запознаят с българската култура и традиционна кухня

0
 

Сподели

Shares

Едно от специалните за Банско събития, което се случи в последните дни, е международната среща, която събра на едно място жените лидери в сноуборда. Куротът ги приветства с нови снеговалежи и чудесни условия да практикуват любимия си спорт.

Снимка: Миа Ламбсон

Събитието беше инициирано от Дона Карпентър, чието основно желание беше да благодари на всички тези дами, които през годините са се превърнали в основни двигатели и посланици на сноуборд културата по света.

Освен световноизвестни имена като Анна Гасер и Сани Жекова, на срещата присъстваха и не толкова разпознаваеми на сноуборд сцената (такава каквато я виждаме) жени. Сред тях бяха Люси Хикова, Лизи Холоуей и Росица Каратотева, които са в основната на сноуборд културата в родните им държави.

Дона Карпентър
Дона Карпентър/Снимка: Миа Ламбсон

Не можем да пропуснем да споменем, че към изброените по-горе дами се присъединиха  Миа Ламбсон (която документира всичко случило се в Банско) и Джеси Даусън – едни от малкото дами, които пренасят тежка снимачна техника в снежната планина, за да увековечат всичко, случващо се около тях.

Международна среща на жените лидери в сноуборда
Снимка: Миа Ламбсон

По време на срещата дамите изпробваха нови технологии, които всички, свързани с белия спорт, очакват с нетърпение през зима 2020. Освен това те имаха и чудесната възможност да се запознаят с българската култура и разбира се, традиционна кухня, които ги впечатлиха особено много.

Снимка: Миа Ламбсон

Съвкупността от тези фактори за пореден път засвидетелства, че България намира своето място на световната сноуборд сцена и определено има с какво да привлече хората от тази индустрия.

Международна среща на жените лидери в сноуборда
Снимка: Миа Ламбсон

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.