По следите на Red Bull Ragnarok – най-трудната надпревара по сноукайт

Норвежкото плато Хардангервида беше домакин на състезанието за десети път

0
 

Сподели

Shares

От 4 до 7 април норвежкото плато Хардангервида прие надпреварата по сноукайт – Red Bull Ragnarok. Тя е считана за една от най-трудните в света, тъй като състезателите, освен прес 105-километровото трасе, се изправят и пред непрекъснато променящите се метеорологични условия.

Red Bull Ragnarok
Photo: Ydwer van der Heide/ Red Bull Content Pool

През 2019 в Red Bull Ragnarok се включиха 250 участници, представители на 30 различни държави. Те се състезаваха в категориите ски и сноуборд. Интересен факт е, че само 13 от тях успяха да се справят с всички пет обиколки по трасето и да завършат в рамките на обявените за финиширане 5 часа.

Photo: Ydwer van der Heide/ Red Bull Content Pool

Големите победители

Феликс Керстен от Германия и Стеф Бридж от Великобритания са големите победители при скиорите. И двамата успяха да спрат хронометъра на по-малко от 5 часа, следователно 3 часа и 10 минути за Керстен и 4 часа и 45 минути за Бридж.

При сноубордистите на най-високото стъпало на почетната стълбичка се качиха 19-годишният швейцарец Брус Кеслер и латвийката Ая Литваса. Кеслер постигна време от 3 часа и 23 минути, а Литваса завърши състезанието по време на четвъртата си обиколка.

Red Bull Ragnarok
Photo: Mats Grimsæth/ Red Bull Content Pool

От къде идва името на надпреварата?

Ако се чудите от къде идва наименованието Ragnarok – отговорът е от скандинавската митология. Терминът символизира финалната битка между доброто и злото.

Photo: Ydwer van der Heide/ Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.