Kaufland София Полумаратон: Ново трасе и зелена кауза

"Не" на пластмасовите изделия!

0
 

Сподели

Shares

Полумаратон София

Тазгодишният софийски полумаратон, който ще се състои на 12 май, ще се превърне в първото мащабно състезание по шосейно, градско бягане, което ограничава ползването на пластмаса за еднократна употреба.

Част от мерките, които организаторите предприемат в тази насока, са замяна на пластмасовите бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки и алуминиеви фласки за многократна употреба. Също така в кетъринг зоната ще бъдат осигурени прибори за хранене от дървесина. Всички отпадъци, генерирани по време на мероприятието, пък ще бъдат предадени за рециклиране.

Целта на организаторите е чрез добри практики да допринесат за намаляване използването на пластмасови изделия с до 20% до 2015 г.

Полумаратон София

Освен мерки за опазване на природата, тази година полумаратонът ще бъде и с ново трасе. Състезателите ще стартират от Орлов мост и ще финишират на стадион „Васил Левски“, влизайки през маратонския му вход. 21-километровото трасе ще преминава по бул. Цариградско шосе и бул. Брюксел, достигайки до летище София, а последният километър ще бъде в Борисова градина. По-късите дистанции от 5 и 10 км, ще обхващат части от трасето на полумаратона.

Полумаратон София

За децата, в зоната на финала, ще се прведат и безплатни лекоатлетически игри. Те, заедно със специалните безплатни състезания за ученици, вклюващи дистанциите от 600 м до 21 км, са част от инциативата RUN4EU.

Записването продължава при засилен интерес, като до момента са се записали няколкостотин души, сред които и 250 великобританци. Tаксите до края на месец април са промоционални – 9 лв. за 5 км, 39 лв. за 10 км и 49 лв. за полумаратонa (21,1 км). За всички ученици и за хората над 60-годишна възраст участието е безплатно.

За да се включите и вие, регистрирайте се на sofiahalfmarathon.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.