Необичайни спортни прояви: 5 вдъхновяващи примера

По хората ходи...

0
 

Сподели

Shares

Малоумни спортове

Учените отдавна са доказали, че когато на човек му е скучно може да измисли невероятни глупости. Когато някой измисли невероятни глупости пък, веднага се намират съмишленици, които да подкрепят каузата и тя бързо се превръща в хит. После разни нещастни редактори пишат за нея.

Колкото до жанровото многообразие, то е толкова богато, че нито една сфера на чиовешката дейност не е пропусната. Включително и спортът…

Крачната борба

Малоумни спортове
Снимка: homsk.com

Този напрегнат спорт представлява долнокрайничния еквивалент на канадската борба. Правилата са прости, прилагането им – не. Двамата участници сплитат палците на краката си, така както 40-те девойки от легендата за Калиакра, сплели косите си, но вместо да се метнат от висока скала, опонентите започват неравна борба за надмощие. Целта – да се задържи чуждото стъпало, опряно в земята за повече от 3 секунди. Разбира се, този спорт се практикува в Англия.

Бамбуковата надпревара

Малоумни спортове
Снимка: homsk.com

В миналото жителите на Южнокитайската провинция Гуейджоу използвали 7-метрови бамбукови стволове и тънки “щеки” от същия материал, за да се придвижват из реките. Разни любители на високи скорости обаче бързо започнали да си устройват незаконни гонки, които пък прерастнали в легитимно състезание, радващо се на голям интерес и днес.

Женопреносният шампионат

Малоумни спортове
Снимка: homsk.com

От 1995 г. в Сонкаярви, Финландия се организира международен шампионат по носене на жени. Участниците са двойки от цял свят, като целта е мъжете да изминат 250-метровото трасе с водни и пясъчни препятствия, носейки жените си като раници. Ежегодното мероприятие събира над 7 хиляди сеирджии. Младата Гудрун харесва това!

Шкембе-скоковете в басейн

Малоумни спортове
Снимка: homsk.com

Оказва се, че още един спорт освен сумото високо оценява глобалните форми на мъжкия корем. Скачането в басейн с шкембе се практикува във Флорида, а задачата на участниците е така да се изплющят по гол тумбак във водата, че да изплискат най-много вода и чифте  пищови извън басейна.

Ба-таоши камарата

Малоумни спортове
Снимка: homsk.com

Ба-таоши е поредният гениален полет на японската мисъл и едновременно с това здрава масовка. Играта е лесна – един терен и два колеца, стърчащи в противоположните му краища. Противниковите отбори се стремят да съборят чуждите колци и да опазят своите навирени. И това е всичко. Е, ако не броим дребната подробност, че всеки отбор е съставен от 150 човека и когато започне, играта бързо прераства в зрелищно меле.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.