Halfbike 3: Повече, много повече…

0
 

Сподели

Shares

Halfbike 3

Halfbike е наполовина велосипед, наполовина всичко, което вие му придадете като значение. Необикновената машинка е подходяща, както за придвижване из градската среда, така и за разходки в парка или забавни физически тренировки. Но, Halfbike не е и само това…

Halfbike 3Halfbike e

Български проект за създаване на превозно средство, което да осигурява забавен начин на придвижване из града. Още след първите тестове от потребители по целия свят обаче става ясно, че изделието притежава потенциал за много други приложения.

От 2014 г., насам проектът претърпява цели две успешни Kickstarter кампании. Интересът обаче нараства, а с него и опитът, който кара идеята да се развива. И ето че вече е време за още една кампания. Този път за един изцяло осъвършенстван Halfbike.

Halfbike 3

Новото

Последната версия на полуколелото претърпява някои промени, за да се приближи още повече до съвършенството. Така например геометрията и пропорциите на Halfbike 3 са леко променени, за да се постигнат по-висока ергономичност и  маневреност.

Изделието е снабдено и с повече и по-ефективни предавки, които позволяват употребата му във всички форми на градската среда, колкото и трудна за придвижване да е тя понякога.

Една от отличителните черти на Halfbike – неговата компактност при транспортиране и съхранение – също е подобрена и сега е още по-лесно да бъде сгънат. Благодарение на усъвършенстваната система за освобождаване ще са ви необходими едва няколко секунди, за да сгънете машината си и да се качите заедно с нея в градския транспорт например.

Също така създателите на идеята Мартин Ангелов и Михайл Кленов обещават, че с подобрените характеристики на Halfbike ще са ви необходими не повече от 10-15 минути, за да се научите да го карате.

Halfbike 3

Спецификациите

Рамката на Halfbike 3 вече е лазерно изрязана и изработена от алуминий, използван в аерокосмическата промишленост, а това гарантира години на вярна служба.

Кормилото е изработено от висококачествена влагоустойчива слоеста дървесина от бук, което намалява теглото, но повишава издръжливостта и естетическите качества на модела.

Вече споменахме предавките – главина с четири вътрешни зъбни колела, изработени от Sturmey Archer, производител с над 100-годишен опит в сферата. Главината, също така, е снабдена и с интегрирана в нея барабанна спирачка.

Създателите са се погрижили и за курбелите, които този път са взаимствани от downhill байковете. Тази модернизация се налага с оглед повишане здравината на изделието,  в случаите, когато то се използва за изпълнение на различни екстремни трикове.

Гумите са на марката Innova, като предната е с размер 18 инча, а задните – 8.

Ето ги и размерите:

Halfbike 3

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.