Проектът “Социален цирк” дарява надежда на деца в затруднения

На 4 април се състоя публичното представяне на проекта, по време на което 50 деца се включиха в отворени тренировки по юнисайкъл, жонглиране и акробатични номера

0
 

Сподели

Shares

Едно от необикновените събития, които се случиха в София през изминалата седмица, беше публичното представяне на проекта “Социален цирк”, който работи с деца в затруднения. Събитието се проведе на 4 април, а по време на него 50 малчугани успяха да предадат на всички присъстващи щастието, което изпитваха от случващото се и ги вдъхновиха с артистичните си умения. Тях засвидетелстваха на отворените тренировки по юнисайкъл, жонглиране и акробатични номера.

Социален цирк

Какво всъщност е “Социален цирк”?

В същността на “Социален цирк” лежи работа с деца в затруднения, чиято основна мисия е да им помогне в личностното им развитие и интеграцията им в обществото.

Социален цирк

Проектът в България се осъществява благодарение на фондация Мини Арт, а автор на програмата е световният шампион по юнисайкъл – Галин Риом-Ройбек.

По време на публичното му представяне присъстваха и няколко официални гости, сред които и патронът на събитието – посланикът на Дания Сорен Якобсон. Той привества всички присъстващи с реч, в която акцентира и върху ползите и доказаните резултати от участието на деца в затруднения в подобни проекти. Неслучайно социалният цирк е популярен метод в държави като Дания, както и в Белгия и Франция.

Социален цирк
Сорен Якобсон,Галина Риом-Ройбек и Гео Калев – президент на Фондация Мини Арт

Основната идея на създателите на проекта в България е да го направят постоянен. За целта, паралелно със събитието, стартира и набирането на средства за циркова тента, благодарение на която да се създаде място, където да се популяризира социалният цирк и все повече групи от хора да имат възможност да се включват в него.

Социален цирк

Повече информация за „Социален цирк“ можете да намерите и в официалния сайт на фондация Мини Арт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.