Равносметката: Боровец изпраща един от най-успешните си сезони

0
 

Сподели

Shares

Боровец

Е, макар и малко тъжно, вече е време да прегърнем пролетта и да пуснем любимата ни зима да си отиде, за да я посрещнем отново в пълния ѝ блясък след няколко месеца. И тъй като едва ли има хора, които не искат да я изпратят подобаващо, от Боровец са се постарали да подготвят вълнуващи събития и състезания на 6 и 7 април, когато ще е официалното закриване на сезона.

Боровец

Сред мероприятията ще бъде 55-ото издание на Дръжавното първенство по ски за журналисти и щафетно спускане в ски център “Ситняково”, с което последните скиори ще предадат сезона на нетърпеливите колоездачи.

Равносметката

Разбира се, на края на зимата е време за равносметка. За Боровец тя е повече от положителна, след като отличните условия в курорта през цялото време, новият шестседалков лифт и различните активности привлякоха 10% повече дневни посетители. Няма как да не споменем и, че е отбелязан ръст и на българските любители на зимните спортове в курорта, които бяха с 6% повече (изчислени на база нощувките им там).

Сред големите новости в Боровец през Зима 2018-2019 беше откриването на шестседалковия лифт “Мартинови бараки експрес”. С двойно по-висока скорост и по-голям капацитет той осигури повече време по пистите на всички карачи по време както на дневното, така и нощното каране.

Боровец

Предимство беше и възможността за презареждане на лифт картата онлайн, което от своя страна спести опашки по касите в курорта и осигуряваше 5% отстъпка от редовната цена на пропуска.

Боровец

Другите активности в курорта

През тази зима Боровец прие повече от 10 състезания в спортове като алпийски ски, ски бягане и биатлон. Най-младите таланти в зимните спортове също имаха възможност да се включат в тях и да покажат уменията си, като това начинание е част от инициативата на Бороспорт за насърчаване на децата и младежите да практикуват снежни спортове.

Боровец

Освен това учениците от Община Самоков имаха възможност да карат безплатно в курорта по време на всички ваканции, както и в една седмица от всеки зимен месец. Други 300 деца направиха първите си стъпки в ски спорта с помощта на инициативите, организирани по повод Световния ден на снега и “Научи се да караш ски”.

Освен успехите на младите таланти, със специално празненство Боровец почете и постиженията на Петър Попангелов, който навърши 60 г.

Боровец

Основен фокус през активния зимен сезон беше и безопасността в планината, като през цялото време децата в Боровец имаха възможност да се включат игри и демонстрации за безопасно поведение, а любителите на свободното каране – в семинари и упражнения по лавинна безопасност.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.