Вторият самостоятелен Столичен полумаратон ще се проведе на 12 май

Движението е здраве!

0


Дата на събитието: 12.05.2019

Сподели

Shares

Столичния полумаратон на 12 май

На 12 май, неделя, София за втора поредна година ще бъде домакин на Столичния полумаратон и безплатното състезание за ученици RUN4EU. Първото издание на събитието привлече над 1500 ученици от повече от 20 държави и се радваше на засилен интерес. Организаторите очакват тази година участниците да са още-повече и така маратонът да се превърне в една от основните спортни програми на града.

Столичният полумаратон е разделен на класически полумаратон с дължина 21,1 км и отделни бягания по отсечки с дължина 10 и 5 км. Основната цел на мероприятието е да се насърчи активният начин на живот и да се предложат възможни решения за борба със заседналото ежедневие. Именно затова предвидените маршрути са съобразени с възможностите, както на опитните, така и на начинаещите бегачи, а безплатните дисциплини за учениците включват различни лекоатлетически игри, отборни и индивидуални състезания.

Столичния полумаратон на 12 май

Като част от полумаратона, инициативата RUN4EU е насочена към децата в училищна възраст, за да ги насърчи да спортуват от рано. В състезанието могат да се включат отделни ученици и цели отбори. Съревнованието между тях може да бъде индивидуално или групово на дистанции от 600 м до 21 км. Отборите имат възможност да прекосят щафетно цялото трасе на полумаратона на етапи от по 5 км. Допълнително са предвидени и забавни атлетически игри и предизвикателства, подходящи за всички в ученическа възраст. Участието в RUN4EU е безплатно за учениците, като за участие е необходима предварителна регистрация.

Столичния полумаратон на 12 май

В уикендите преди 12 май за желаещите да участват и тези, които просто искат да започнат да спортуват, се организира серия от безплатни открити тренировки. Те ще се водят от професионални инструктори по лека атлетика, които ще демонстрират техники за загряване, разпускане и избягване на травми. Подходящи са за начинаещи и напреднали, които желаят да подобрят техниката си и ще се провеждат от 10 до 11 ч. на паркинга на хипермаркет Kaufland Крива река до Пирогов. Предстоящите дати са 7 и 14 април и 5 май.

Столичния полумаратон на 12 май

Можете да се регистрирате за участие в Столичния маратон и RUN4EU на уебсайта sofiahalfmarathon.com, като таксите за маратона до края на месец април са промоционални – 9 лв за 5 км, 39 лв за 10 км и 49 лв за цялото трасе (21,1 км). За всички ученици, участващи в RUN4EU, както и за хората над 60-годишна възраст, участието е безплатно и се изисква единствено регистрация.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.