Остават броени дни до Outdoor & White Water Fest

Фестът ще започне на 30 март с почистване на река Струма и празнична регата

0
 

Сподели

Shares

Едва ли има любител на спортовете на открито и отдиха сред природата, който да не чака с нетърпение настъпващия след броени дни Outdoor & White Water Fest. В рамките на два дни (30 и 31 март) той ще ни потопи сред красивата природа на Кресненското дефиле и ще ни даде възможност да посрещнем рафтинг и каяк сезона в компанията на готини хора.

Outdoor &White Water Fest

Откриване на празничната програма

Програмата, разбира се, за трета поредна година е изпълнена с вълнуващи активности, като началото им ще постави регата от лодки, които символично ще потеглят по река Струма. Всъщност неофициално фестът ще започне още в петъчния ден, когато организаторите ще вложат енергия в това да почистят реката – едно от задължителните действия, необходими за минимизиране на човешкия отпечатък в района.

Outdoor & Whitewater FestСпециални гости

Както всяко едно официално събитие, и Outdoor & White Water Fest няма да премине без специални гости. Сред тях ще са представители на община Кресна и Любомир Попйорданов, който е учредител на Българската асоциация за алтернативен туризъм и основател на Одисея-ин и Зиг Заг Холидейз, както и двигател на множество каузи за защита на природата и опазване на българското културно наследство. Водещ ще бъде актьорът Тони Стоянов.

Заснемане на събитието с дрон

Редица дронове ще полетят над Кресненското дефиле през съботния ден, за да уловят най-вълнуващите мигове от феста, които да запечатат в красиви спомени. Заснемането на първите рафтинг спускания за сезона е инициатива на Drone Events, което на следващия ден ще бъде последвано и от лекция по дрон-фотография.

Лекционната програма не спира до тук. След това към нея ще се присъединят и доброволците от Български Младежки Червен кръст, които ще разкажат за техниките за оказване на първа помощ.

Тандемни полети с парапланер

Ако пък вие самите искате да усетите атмосферата на Outdoor & White Water Fest от птичи поглед, ще имате чудесната възможност да го направите с тандемен полет с парапанер. Клуб SkyCamp ще ви помогне да се извисите и да се полюбувате на красотата на Кресненското дефиле отвисоко.

Outdoor &White Water Fest

Други активности

Любители сте на разходките с колело сред природата? Nomad Team ще бъде в района, за да ви заведе на красива обиколка между Кресна, с. Влахи и Градешките минерални бани.

Outdoor &White Water Fest

Не пропускаме да отбележим, че къмпинг зоната в района също ще бъде не по-малко вълнуваща – с шарени хамаци. Освен това, ако обичате предизвикателства, ще можете да се включите в състезание по слаклайн, бързо разпъване на палатка и палене на огън с препятствия. За да сте още по-мотивирани, от магазини “Стената” са ви подготвили чудесни награди.

Outdoor &White Water Fest

Не пропускайте и да намерите вътрешното спокойствие чрез йога класовете, които ще бъдат водени от Ваня Панамска – преподавател по Айенгар йога и Хормон терапевтична практика за жени.

Outdoor &White Water Fest

И тази година фестът няма да премине без стена за катерене в кемпа, като най-малките приключенци ще могат да се включат в състезание по катерене, ръководено от училище за планински водачи „Черни Осъм“.

Разбира се, какво би бил Outdoor & White Water Fest без дейности, свързани с бързите води. Машини Холидейз ще ви предложат уъркшоп за оснoвни техники по оцеляване в бързи води, дихателни практики и стречинг. Професионалните гидове пък традиционно ще опитат късмета си в играта Flip и Reflip за обръщане на лодката.

Outdoor &White Water Fest

Местната кулинарна продукция също няма да остане на заден план по време на феста. С особено вълнение се очаква за фестивала да пристигне прочулата се в цяла България със специалитетите си Дешка Кротева от с. Горно Драглище, а Центърът за опазване на редки български породи Семпервива ще представят своя проект, както и първокласно кисело овче и козе мляко.

Съботната вечер ще завърши подобаващо с парти парти миксовете на DJ Ванката the Turntablist и рок група Faces и не на последно място, с разхладителните напитки – бира Айляк и ароматните ракиени предложения от Винпром Троян (които ще са на разположение през цялото време).

Как да стигнете до Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет, както и още подробности, свързани с Outdoor & White Water Fest, можете да намерите във Фейсбук събитието и официалната страница на феста.  

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.