Как да разбера дали яхтингът е моят начин на почивка?

Научете отговорите на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с яхтинга

0
 

Сподели

Shares
Яхтинг
Снимка: PIxabay

Ако вече сте разглеждали ветроходството и плаванията с яхти като възможност за вашата следваща “различна” ваканция, вероятно сте разбрали, че яхтите се предлагат масово за цяла седмица – от събота до събота.

Често се случва хората, които планират почивка за цялото си семейство, да се колебаят с ангажимент за седмично плаване по редица съображения – от финансов, организационен и личен характер.

Дали няма да ми е скъпо? Дали ще издържа цяла седмица на яхта с половинката си, приятели или непознати? Дали на децата няма да им писне? Това са част от основните притеснения.

Всеки човек, който е плавал с яхта, би могъл да ги обори с множество живи примери но те ще са с минимална стойност до момента, в който сами не опитате.

Истината е, че най-вероятно ще ви хареса много, но не задължително. Най-вероятно и на децата ви ще им хареса много (особено ако си имат компания), но не е сигурно.

Яхтинг
Снимка: Pixabay

Има ли разумен компромис – хем да не рискувате много пари, за да разберете дали си заслужава, но и да успете да се потопите пълноценно в атмосферата на плаването с ветроходна яхта?

ДА, и той се нарича “ДЪЛЪГ УИКЕНД НА ЯХТА”

Познавам доста запалени ветроходци, някои от които вече и собственици на лодки, докоснали се до ветроходството именно с този тип плаване.

Дългият уикенд на яхта е плаване от петък (или четвъртък) до неделя.

Яхтинг
Снимка: Pixabay

В общия случай тези плавания се организират в преди или след най-активните летни месеци, тъй като яхтите са заети за цели седмици в останалото време.

Най-често българите избират Черноморието или Северно Егейско море за тези плавания, тъй като те са най-практични по отношение на логистиката и използването на отпуски.

Особено популярни са обиколките на остров Тасос, които комбинират относително кратки плавания с множество възможности за спиране, къпане, риболов и изследване на местните забележителности. Това включва и потопяване сред локалните гастрономически предизвикателства.

Тасос
Снимка: Steliyan Kasabov/Wikipedia

Звучи като интересно предизвикателство, нали? Ние ви съветваме да се впуснете към него, като по този начин ще преживеете нещо ново и интересно. Освен това е голяма вероятността да се влюбите в яхтинга и да го припознаете като новото си хоби.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.