Зрелищен завършек на FWT във Вербие

Невероятен заряд и каране на много високо ниво в големия финал на FWT във Вербие.

0
 

Сподели

Shares

Невероятен заряд и каране на много високо ниво в големия финал на FWT във Вербие. Коварните условия с кора в снежната покривка поставиха на голямо изпитание състезателите, особено при приземяването на дроповете. Въпреки това надпреварата протече на високи обороти, със скоростни линии и огромните летежи, а участниците правеха нещата да изглеждат лесни от страни.

“What goes up must come down” – Reine Barkered/ Léo Slemett/ photo – Markus Eder

По традиция състезанието започна с категория сноуборд жени, където стартираха само четири състезателки. Фаворитката от Франция Haerty Marion направи много стегнат рън, с дроп в технически трудна секция, добра скорост и контрол. Тя спечели първото място и оглавявайки общото класиране стана шампион в тура.

Marion Haerty/ Verbier/ photo – Jeremy Bernard Photography

При ски жени конкуренцията в първата тройка беше голяма. Местната състезателка, Elizabeth Gerritzen направи мъжко спускане с три огромни дропа в линия, много скорост и чудесен контрол. Швейцарката оглави подиума във Вербие, нареждайки се на трето място в общото класиране. С изящна линия, водачката в тура, италианката Arianna Tricomi се качи втора на подиума и пребори американката Jacqueline Pollard в общото калсиране, ставайки FWT шампионка.

Arianna Tricomi/ Hakuba/ photo – Jeremy Bernard Photography

При сноуборд мъже надпреварата също беше доста оспорвана. Jonathan Penfield откри в категорията с зашеметяваща линия, с голям дроп в началото, последван от две 360-ки и дабъл. Това му донесе 85 точки като до края никой не надмина постижението му. Временият водач в ранглистата – Victor de La Rue направи красива линия с добър контрол и зае третото място на подиума, като запази превъзходството си в общото класиране. Малкия брат на Xavier de le Rue за пръв път стана FWT шампион. Забележителен момент при сноубордистите беше старта на ветерана Steve Klassen, на 54 години, който осъществи огромен дроп в най-стръмната част на склона и продължи със стабилно темпо до долу, като се нареди на 5-мо място. Атлетът сподели, че е чакал момента да скочи въпросната скала 15 години.

Jonathan Penfield/ Verbier 2018/ photo – Dominique Daher

Конкуренцията при мъжете беше огромна, както и очакванията от към каране. Първият в стартовия лист, французинът Wadeck Gorak се изстреля на скорост с голям дроп в най-изложената част на трасето, а после направи огромно задно салто, което му донесе завиден аванс от точки. До края на състезанието никой не успя да го измести от горещото кресло и французинът стана първи.

Sam Lee /Vallnord Ordino Arcalís/ photo – Dominique Daher

Водачът в общото класиране – Markus Eder избра по-различна линия в скиорско дясно и показа хладнокръвно каране, което кулминира с нестандартно задно салто с променлив ъгъл. Макар и да не се качи на подиума в днешното състезание, представянето му гарантира челното място в тура и така той стана, за пръв път в кариерата си, FWT шампион.

Markus Eder/ Hakuba.

Един от най-колоритните карачи, ветеранът Drew Tabki, избра изключително нестандартна линия, с изложен траверс към недокосната зона по склона. Въпреки последвалото атрактивно спускане, с добър контрол и плавност, забавянето по време на траверса изяде от точките му и американецът не можа да се добере до подиума. В състезанието имаше две падания, за щастие без сериозни контузии.

Xtreme Verbier Switzerland 2019 | Freeride World Tour

We are LIVE from the formidable face of Bec des Rosses as riders prepare to drop in for the Freeride World Tour grand finale! Who will be crowned the 2019 champion?

Публикувахте от Red Bull Snow в Събота, 23 март 2019 г.

Xtreme Verbie Switzerland 2019|Freeride World Tour

Повече за Freeride World Tour можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.