Висящият магазин за катерачи на 100 метра височина в Колорадо

Там, където има нужда

0
 

Сподели

Shares

Висящ магазин за катерачи

Колорадо е позната на катерачите дестинация, заради Скалистите планини, каньони като Елдорадо и апетитната пукнатина Бастилията. Този маршрут е оценен с рейтинг 5.8 заради трудността и времето за изкчаване. Подходящ е за опитни и средно добри катерачи, но много от начинаещите също се пробват по него, за да подобряват техниката си.

Климатичните особености на местността обаче са твърде непостоянни. Често се случва от ясно и слънчево, времето рязко да премине в дъждовно, ветровито и студено. Така катерачите, които в този момент имат лошия късмет да висят по цепнатините се налага изтърпят метеорологичните капризи, кога подготвени, кога не.

Висящ магазин за катерачи

За радост на премръзващите спортисти, тази ситуация от малко повече от година насам изглежда една идея по-приятна. Производителите на терморегулиращи облекла 37.5 Technology, с помощта на компания за високотехнологични материали, отвориха магазин на мястото, откъдето катерачите да се снабдяват с топли дрехи и други полезни там аксесоари.

Ако си мислите обаче, че става дума за обикновен магазин, ще сгрешите. Дървената барачка с размери 2х3 метра е поставена да виси на почти 100 метра височина върху отвесната бастилска скала. При откриването клиентите са посрещнати с топла усмивка и окуражаващи думи, а само за два дена около 70 катерачи се възползват от възможността на място да си напазаруват топли дрехи.

Висящ магазин за катерачи

Освен снабдяването с дрехи, проектът има за цел да събере средства за подобряване на местните катерачни маршрути и да насочи вниманието към проблемите на тукашната природа. Още в първите няколко дни са събрани 15 000 долара.

Инициаторите не изключват възможността висящи магазини да се появят и на други странни места из щатите:

Готови сме да стигнем до крайности, за да снабдим хората с необходимата им екипировка, заявяват те.

Висящ магазин за катерачи

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.