Наемете си финландец – спечелете безплатна екскурзия в страната

Вижте отблизо как живее най-щастливия народ на света

0
 

Сподели

Shares
Наемете си финландец
Снимка: rentafinn.com

Финландия, една от страните с най-голям брой на самоубийства на глава от населението, съвсем естествено за втора поредна година се окичи с титлата „Най-щастливата страна на света“.

По този повод страната стартира интересната инициатива „Наемете си финландец“. Идеята е да се накарат пътешественици от целия свят да прекарат три летни дни с финландци в техните домове. За да разберат защо скандинавската държава е най-щастливата на света.

„Финландците ще отворят домовете и животите си за посетителите и ще ги запознаят с околната природа. Разходка сред финландската природа с местен водач е идеален начин да постигнете вътрешен мир и хармония“ се казва в съобщението до медиите.

Наемането на финландец всъщност е безплатно. Всички разходи за въпросните три дни се поемат от националния туристически борд Visit Finland. За целта обаче е необходимо да напишете „есе“ в коментарите под статията. По-легитимният начин обаче е като се запишете за участие на rentafinn.com след като заснемете кратко видео, в което описвате себе си, вашата връзка с природата и защо искате да посетите Финландия.

Наемете си финландец
Снимка: rentafinn.com

Туристическият борд е подбрал 8 семейства, които можете да наемете и които най-добре представят средностатистическия щастлив финландец.

Работата по проекта започва в край на миналата година, веднага след като страната за втори път достигна до най-високата позиция в доклада за световното щастие на ООН. Организаторите се надяват тази тенденция да продължи, а междувременно „наемането на финландци“ да се превърне в ежегодна инициатива, за да продължат да показват чудесната си страна на света.

Докладът на ООН оценява страните на база щедростта на хората, свободата да вземат сами решения за живота си, социалните им връзки, както и здравословното им състояние и продължителността на живот.

Всъщност държавата е на върха само за втора поредна година, но от цели шест стабилно присъства в топ 10 на класацията. Все пак в тази страна си осветяват улиците със северното сияние, столицата им е триумф на гастрономията над безполезните диети, а на Дядо Коледа седалището му е базирано в Лапландия и човека целогошино им е на една ръка разстояние на финландците. Освен това разполагат със свои собствени емотикони, които представят техните национални странности.

Наемете си финландец

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.