95-годишен ветеран ще прекоси САЩ с бягане… За втори път

Тичай Ърни, тичай!

0
 

Сподели

Shares
95-годишен американец прекосява САЩ с бягане
Снимка: elegantislandliving.net

На 95 години човек разполага с цялото време на света, за да си почива, да гледа филми или да чете книги… На 95 години Ърни Андръс, ветеран от Втората световна война, обаче въобще не мисли за почивка. Вместо това той се готви да прекоси САЩ, тичайки. За втори път.

През 2016 г., 93-годишният тогава, Ърни се превърна в най-възрастния човек, който някога е пробягвал разстоянието от Сан Диего, Калифорния до остров Сейнт Саймънс в щата Джорджия. Достижението му отнема три години (от 2013 до 2016), а целта тогава е да се съберат средства за връщането на кораб (на какъвто той е служил) от Втората световна война от Индиана в Нормандия за 75-годишнината от десанта там.

95-годишен американец прекосява САЩ с бягане
Снимка: thebrunswicknews.com

След подвига си, Ърни продължава да се занимава с бягане за здраве няколко пъти седмично, но както сам казва:

Бягам три пъти седмично, но това е едно и също повтарящо се нещо. Започнах малко да се отегчавам.

Ето защо преди няколко дни, на 16 март, Ърни се озова отново край бреговете на Джорджия, за да измине още веднъж 4000-те километра през страната, само че този път по обратния маршрут.

Жилавият старец очаква този път „разходката“ да му отнеме повече от три години и планува да достигне крайната си точка Сан Диего малко след 100-тния си рожден ден. За целта е планирал много внимателно маршрута и времето си чак до 2025 г.

Не е изненада, че и този път пенсионираният моряк е посветил каузата си на плавателен съд. Този път става въпрос за кораб-музей в Индиана, за чиято поддръжка се надява да събере средства и добавя:

Знаете ли, корабите са като човек. Наричахме нашия Сивата дама. Той е част от душата ми.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.