Краси Георгиев с ново титанично предизвикателство: 1000 км през три държави

Маршрутът от Черно до Адриатическо море е дълъг над 1000 км

0
 

Сподели

Shares

Ултрамаратон през България, Северна Македония и Албания#Свързаност е мотото на първия по рода си ултрамаратон, който ще обедини хиляди активни хора от Черно до Адриатическо море. Събитието ще се проведе през месец май тази година, а начело ще застане нашенският атлет Краси Георгиев.

Целта – да се насърчи общуването между гражданите на България, Северна Македония и Албания и по този начин да се подобри развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.

Ултрамаратон през България, Северна Македония и АлбанияМаршрутът прекосява паневропейския коридор №8 и е с дължина над 1000 км.  Маратонът ще премине през над 20 града от трите страни, а в много от населените места са подготвени паралелни събития, които също ще популяризират каузата.

Ултрамаратон през България, Северна Македония и Албания

Ето и думите на Краси Георгиев за участието му в ултрамаратона:

Нямам търпение да започна да бягам с новата ми кауза – Коридор №8. Ако аз мога с тялото и мускулите си да изтичам разстоянието от Черно до Адриатическо море, то не виждам оправдание да не се завърши инфраструктурата по трасето, която да направи възможно общуването и да улесни комуникацията между гражданите на трите съседни държави. В нашите три земи вероятно ядем същите неща, смеем се на същите вицове, имаме същите кусури, но не го знаем, защото не можем да надникнем при съседа. Сега искам да го променя – най-малкото за да можем и да ходим на същото море – Адриатическото. За мен това е огромно предизвикателство. Знам, че ще бъде много тежко, че ще трябва да се подготвя много добре, но ви уверявам, че си заслужава.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.