Зимата в Боровец продължава!

С нови снеговалежи и намалени цени за лифт картите

0
 

Сподели

Shares

С повече слънчеви часове, но не по-малко добри условия за каране на ски и сноуборд продължава зимата в Боровец. Всички съоръжения в курорта работят с пълна сила и всеки ден посрещат редица ентусиасти, които все още не искат да изпратят любимия си бял сезон.

Боровец

20% по-ниски цени на лифт картите

Добрата новина е, че от 16 март до края на зимата Бороспорт увеличават мотивацията ни за каране още повече, като намалят цените на дневните лифт карти. Всички възрастни ще карат цял ден за 48 лв., младежите и хората над 65 години – за 38 лв., а за малчуганите между 7 и 13 години картата ще бъде 27 лв.

Разбира се, тези намаления не подминават и нощното каране, което ще бъде 22 лв. за възрастни и 12 лв. за деца до 13 години. Ако използвате някоя от следните отстъпки – 5% за онлайн презареждане на карта или 20% за семейна лифт карта – не се притеснявайте, те ще важат и спрямо новите цени от 16 март.

Боровец

Интересни събития този уикенд

Освен зимата, интересните събития в Боровец също продължават да радват гостите в курорта. Тази събота и неделя (16 и 17 март), например, ще се проведе “Сняг и лавини”. Събитието ще постави акцент върху безопасността в зимната планина, като ще включва безплатни практически занимания, беседи и прожекции, от които можем да получим много нови знания и техники за поведение в планината. В програмата са заложени практическо занимание ”Лавинни уреди”, презентации и дискусии на тема лавинна безопасност, практика за анализиране на снежната покривка и тестове за определяне на стабилността и уъркшоп за менажирането на група по време на спускане.

“Научи се да караш ски”

За седма поредна година Боровец е част от инициативата “Научи се да караш ски” на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката. По време на нея деца от началните класове в училищата на община Самоков правят първите си стъпки в ски спорта. Тази година се включват над 300 деца. Инициативата е с продължителност 3 седмици, а децата от всяко училище се обучават по 5 часа в рамките на 4 дена. “Бороспорт” подкрепя инициативата като предоставя на малчуганите екипировка, лифт карти, обяд и професионалните съвети на едни от най-добрите си ски учители.

Боровец

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.