KÅNKEN ART: Раниците, които съчетават функционалността с изкуството

Настроение за всеки гръб

0
 

Сподели

Shares

KÅNKEN

Проблемите с тежките раници и болките в гърба преследват учениците по цял свят, но в Швеция отдавна търсят различни решения. Така още през 1978 г. на пазара се появява раницата KÅNKEN на FJÄLLRÄVEN. Голяма колкото две папки формат А4, тя е съобразена с човешката анатомия и функцията, за която е предназначена. Изключително успешният ѝ дизайн я превръща в любим аксесоар не само за учениците, но и за възрастните.

Издръжливостта е друга отличителна черта на раницата KÅNKEN, произведена от FJÄLLRÄVEN. Тя се дължи на здравия водоустойчив материал Vinylon F, от който е изработена. За здравината допринася и конструкцията – презрамките са изработени от дълго парче плат, което се свързва със задната дръжка и по този начин осигурява допълнителна надеждност срещу износването.

KÅNKENОсвен всичко, изчистеният дизайн и високото ниво на функционалност превръщат раницата KÅNKEN на FJÄLLRÄVEN в произведение на изкуството, официално признато през 2016 г. от Шведската асоциация на изкуствата и занаятите Svensk Form.

Днес раницата търпи допълнително развитие и се предлага с все по-голямо разнообразие от цветове и размери, за да отговори на нуждите на всеки един клиент на компанията производител FJÄLLRÄVEN*.

KÅNKEN

Специално за сезон пролет/лято 2019, в колаборация с двамата шведски художници Сесилия Хейккила и Ерик Оловссон FJÄLLRÄVEN, представят една оригинална колекция раници, наречени  KÅNKEN ART.

Както се подразбира и от името, KÅNKEN ART е създадена, за да внесе повече изкуство в ежедневието ви, а темата на двата модела раници от серията символизира личната връзка с природата на двамата артисти.

Раниците KÅNKEN на FJÄLLRÄVEN ще могат да се намерят в новия магазин на марката FJALLRAVEN , в шопинг цнтър The Mall (ниво партер), който ще бъде отворен за широката публика на 30и март. 

KÅNKEN

*През 1960 г. Оке Нордин основава Fjällräven в мазето си в град Йорншьолдсвик в северната част на Швеция. Днес вечният, функционален и издръжлив дизайн на продуктите на компанията се радва на глобално присъствие и може да се намери в над 30 държави. Продуктовата гама на FJÄLLRÄVEN включва облекла и аксесоари за дейности на открито за мъже и жени, както и раници, палатки и спални чували. Сред приоритетите на FJÄLLRÄVEN са както отговорното поведение към хората, животните и природата, така и повишаване на обществения интерес към прекарване на повече време на открито. Компанията е инициатор на две популярни събития на открито – FJÄLLRÄVEN Classic и FJÄLLRÄVEN Polar, които привличат хиляди участници всяка година.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.