Витоша ще приеме надпреварата X Lines за пети път

На 9 март скиори и сноубордисти ще премерят сили в извънпистовото състезание

0


Дата на събитието: 09.03.2019

Сподели

Shares

Витоша X LINESКакто повелява традицията, и през 2019 скиори и сноубордисти ще имат възможност да премерят сили в извънпистовата надпревара “Витоша X Lines”. Петото издание на състезанието ще се проведе на 9 март, а домакин ще бъде районът около Витошко Лале 2 и местността Резньовете.

Трасе

Трасето на “Витоша X Lines” ще бъде разнообразно, като ще включва стръмни участъци, скали и други елементи. То ще бъде разделено на няколко зони, които се характеризират с различна степен на трудност.

Категории

Категориите, в които участниците в надпреварата ще премерят сили, също ще са разнообразни. Те ще са разделени на скиори и сноубордисти и в различни възрастови групи – до 10 г., до 12 г., до 14 г., юноши, мъже и жени.

Витоша X LINES

Критерии за оценяване на състезателите

“Витоша X Lines” се провежда по правилата на Световния фрийрайд тур. Участниците в надпреварата ще бъдат оценявани по 5 основни критерия – трудност на линията, контрол, непрекъснатост, скокове и техника. Крайният резултат на всеки състезател ще се формира от средноаритметичната оценка на съдиите и следователно – този с най-голям брой точки, ще бъде победител.

Витоша X LINES

Записване за участие

Повече от 70 скиори и сноубордисти, сред които и много деца, вече са заявили желание да участват в надпреварата. Регистрацията все още е активна. Можете да се включите и вие от ТУК.

Зона за публика

Във финалната зона на състезателния склон ще има обособено място и за публиката, която иска да наблюдава атрактивната надпревара отблизо. Зрителите ще могат да видят и награждаването, което ще се проведе в следобедните часове на съботния ден край хижа Алеко.

Витоша X LINES

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.