Фън парк София отваря врати

Официалното откриване ще се проведе на 2-ри март край хижа "Алеко"

0


Дата на събитието: 02.03.2019

Сподели

Shares

Изграждането на снежен парк край София е един от дългоочакваните моменти за всички любители на фрийстайл ските и сноуборда в столицата. Добрата новина е, че след броени дни ще настъпи краят на това чакане. 2-ри март е официалната дата, когато край хижа „Алеко“ ще бъде открит „Фън Парк София“.

Фън парк София

Към този момент изградените съоръжения в парка са подходящи за средно напредналите в дисциплината, както и за тези карачи, на които тепърва им предстои да се докоснат до същността ѝ. В проекта обаче лежи цял план за развитие, който обхваща стратегията за изграждане и на професионални съоръжения и препятствия.

Самият проект е разработен със социална и спортна насоченост и цели да подпомогне бързото развитие на всички ски и сноуборд клубове в София. Той е дело на трима професионалисти в сноуборда – Кирил Гъстев, Марио Беньо и Иван Фърков, които се обединяват от идеята да се стандартизират фън парковете в България и да се изградят безопасни уреди, както и ясно разделение на различните нива на трудност във фрийстайла. Именно тези имена свързваме и с развитието на останалите фън паркове в страната – Боровец, Осогово и Пампорово.

Не пропускайте и вие да се позаблявате на официалното откриване на парка, което ще започне в 11:00 ч. на 2-ри март.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.