Free Solo спечели „Оскар“ (ВИДЕО)

Лентата беше отличена в категорията за най-добър пълнометражен документален филм

0
 

Сподели

Shares

Преди броени часове Free Solo спечели „Оскар“ за най-добър пълнометражен документален филм! Това се случи на 91-вата церемония по връчване на наградите, която се проведе в Лос Анджелис.

Free Solo
Photo: Screenshot/Youtube

Екипът, който стои зад създаването на Free Solo, лично получи наградата си.

Благодаря на National Geographic за това, че вярват в нас. Благодаря на целия екип, който работи по филма. Благодаря ти, Алекс Хонълд, че ни даваш кураж и ни учиш как да вярваме в невъзможното. Този филм е за всички, които вярват в невъзможното! – сподели развълнувано Чай Васарели.

Лентите, с които Free Solo се бореше за наградата, бяха: Hale County This Morning, This Evening, Minding the Gap, Of Fathers and Sons, RBG.

Няколко месеца след премиерата на Free Solo в САЩ, критиците го определят като един от най-впечатляващите филми за 2018 г. Той получи признание и от Бритранската академия за филмово и телевизионно изкуство, която му връчи на награда за най-добър документален филм на 72-рата си церемония.

Българската премиера на филма, който разказва за първото фрий соло изкатерване на Ел Капитан – дело на Алекс Хонълд, ще бъде 3-ти март по National Geographic и ще бъде последвана от глобално излъчване в 172 други дръжави.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.