Красимир Анев е европейски шампион по биатлон

Българинът спечели днес в индивидуалната дисциплина

0
 

Сподели

Shares

Красимир Анев е новият европейски шампион по биатлон! Българинът спечели днес в индивидуалната дисциплина* на шампионата, който се провежда в Минск, Беларус.

Красимир Анев
Photo: Screenshot – Facebook/biathlonworld

По време на надпреварата Анев допусна само една грешка в четирите си стрелби, което му позволи да се нареди пред норвежците Тарей Бьо и Ендре Стрьомсхайм – съответно с по 3 и 2 пропуска в стрелбата.

Победата от днес е първи златен медал за Анев и общо девето отличие в неговата кариера от участията му на европейски първенства.

Единственият българин преди него, който е ставал шампион на Стария континент, е Владимир Илиев. През 2017 г. той спечели спринтовата дистанция.

Индивидуалната дисциплина днес беше първият старт от първенството, което ще завърши на 24 февруари. Предстоят дисциплините единична щафета, смесена щафета, спринт и преследване.

*Индивидуалната дисциплина е най-дългата дисциплина в биатлона, по време на която състезателите пробягват разстоянието от 20 км и имат четири стрелби. При грешка те не правят наказателни обиколки, а към времето им се прибавя наказателна минута.

https://www.facebook.com/biathlonworld1/videos/386050795518898/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.