Ohrid Trail 2019 : Величествени гледки и спортен хъс

Новата причина да посетим Охрид

0


Дата на събитието: 25.05.2019

Сподели

Shares
Ohrid Trail 2019
Photo: Foto Studio Djole

Районът на Охридското езеро е добре познат сред родните пътешественици. Чудесната природа и различните възможности за туризъм правят мястото желана дестинация за много от нас.

Тази пролет имаме още една причина да посетим Охрид. На 25 и 26 май 2019 г. ще се състои първото издание на Ohrid Trail – едно предизвикателство, което ще ви позволи да се насладите на прекрасната природа край езеро, докато премервате силите си с останалите атлети.

Организаторите са подготвили два маршрута за напреднали и начинаещи, като всеки един ще ви преведе през различни местни забележителности.

Ohrid Trail 2019
Photo: Petar Bavcondziev

Пътеката за напреднали е дълга 60 км и е с денивелация от 3200 м. Започва от известния манастир Свети Наум и преминава през защитената зона при връх Галичица и продължава към върховете Кота Ф10 и Магаро (2255 м). Прекосява целия хребет на планината и се спуска към град Охрид, където е и финалът.

Ohrid Trail 2019
Photo: Aleksandar Kolov

По-лесната пътека е с дължина 35 км и 1500 м денивелация. Стартира от Елешец, преминава през село Елшани и в най-стръмната си точка се обединява с първата пътека.

Повече за трасетата, условията за участие, както и самата регистрация можете да научите на официалния сайт на събитието – ohridtrail.mk

Ohrid Trail 2019

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.