Екстремно ски и сноуборд кино в Банско през февруари

Събитието „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“ ще се проведе от 21-ви до 23-ти февруари

0


Дата на събитието: 21.02.2019

Сподели

Shares

Традиционната кинопанорама Snow Cinema се завръща и през 2019. От 21-ви до 23-ти февруари жители и гости на град Банско ще имат възможност да се потопят в света на ските и сноуборда чрез филмите, заложени в програмата на събитието. Домакин ще бъде киносалона на Посетителския информационен център в Банско, а прожекциите ще започват в 19:00 ч.

Десетте ленти в кинопанорамата ще разказват за олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт, прекосяване на Антарктика със ски и смразяващи линии. Всички те са снимани на отдалечени места за ски и сноуборд – от Южния полюс до Канада, спускане със ски в Хималаите, Исландия, Антарктида, Алпите и Япония.

Snow Cinema 2019

Акцент в програмата ще бъде филмът „Руси – Коломбин – дуел за върха“. В него зрителите ще видят двама млади атлети в алпийските ски, които делят всичко и се надпреварват в най-голямото зимно събитие през 1972 г. – Олимпийските игри в Сапоро.

По време на Snow Cinema ще бъде излъчен и „Ничия земя – експедиция Антарктика“ на световния фрийрайдър Матиас Майер. Филмът беше отличен с наградата на публиката по време на Банскофилмфест 2018.

Не пропускайте да станете част от събитието, което ще ви представи различни предизвикателства пред волята и духа, както и значението на зимните спортове като начин на живот. Пълната програма на Snow Cinema можете да видите ТУК, както и във Фейсбук. Входът на събитието е свободен!

Трейлър на един от филмите в програмата: 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.