Включване от Боровец: перфектният уикенд

0
 

Сподели

Shares

Когато се замислим за съвършения ден, прекаран сред природата и любимите ни занимания, няма как да не се сетим за отминалите събота и неделя, които прекарахме по пистите в Боровец. И двата дни бяха изпълнени с много слънчеви часове, красиви гледки и разбира се, не на последно място – чудесни условия за всички любители на зимните спортове – от начинаещите до най-напредналите.

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Благодарение на чудесните метеорологични условия, почти всички писти в курорта бяха отворени и добре обработени. Няма как да пропуснем да отбележим, че облаците, които се разстилаха в по-ниските части на Боровец, създаваха впечатляваща гледка от Маркуджиците и ски център Ястребец. Те наподобяваха мека постеля, върху която би ти се приискало да скочиш.

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Към настоящия момент температурите се задържат около О°. Мусаленската пътека, Маркуджик 2-А, Ситняково 2 и Червено знаме са затворените писти, а Ястребец 1 и спортен център „Бистрица“ са частично отворени. Любителите на свободното каране имат възможност да карат по необработената черна писта Фонфон.

Не забравяйте, че по-високите температури повишават още повече опасността от лавини извън ски центровете в курорта. От Планинска спасителна служба предупреждават, че условията за пребиваване след писта Маркуджик 3 продължават да бъдат неблагоприятни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.