Иван Попов от хижа „Ловна“ и бар „Ботаник“: Да се предизвикваш означава да живееш

Иван Попов е сред хората, които си поставят предизвикателства цял живот и иска да покаже на всички останали, че това е нещо прекрасно.

0
 

Сподели

Shares

Нека си признаем – балансът в живота не е лесна работа. Той е сред предизвикателствата, които много от нас ежедневно се опитват да постигнат. Някои се справят по-трудно, а други са тук, за да ни докажат, че няма невъзможни неща, когато предизвикваш себе си и не се отказваш, докато не реализираш мечтите си. Такъв човек е Иван Попов. Той е сред основателите на списание 360°, стопанин на хижа “Ловна” в Рила, бар „Ботаник“ на морето и не на последно място – той и съпругата му Рени са щастливи родители на три деца. Освен това Иван има опит и с предизвикателствата, тъй като шест години е бил организатор на “Дни на предизвикателствата” – фестивал за екстремни спортове и активен начин на живот.

Иван Попов
Снимка: ZarArt

В следващите редове ще отправим поглед към живота му и ще ви покажем, че да се предизвикваш е нещо прекрасно. Точно това ни доказва и Birell – бирата без алкохол, създадена за хора с активен начин на живот, която ние с радост подкрепяме.

Как съумяваш да си на гребена на вълната в много и различни аспекти от живота и едновременно с това да изглеждаш толкова жизнен и щастлив?

Основен двигател в моя живот е голямото ми желание да върша много неща и да бъда добър във всяко едно от тях. Влагам много старание в това, но още по-важното е, че всичко, което правя, ми доставя голямо удоволствие. Трудно ми е сам да определя дали се справям наистина добре, но знам, че когато човек прави това, което обича, е на прав път.

Да се предизвикваш ли е начинът на живот за теб?

Всяка една минута от моя живот мога да определя като предизвикателство. Аз самият обичам да си поставям цели и след това да ги изпълнявам. На това ме научи спортът. Още от малък ми показа, че във всичко трябва да влагаш емоция и хъс, иначе няма смисъл.

Иван Попов
Снимка: личен архив

Да разбираме по думите ти, че не изпитваш трудности да се справяш с различните предизвикателства?

Ни най-малко. Точно защото влагам тези емоция и хъс, за които споменах.

Разкажи ни малко повече за съпругата ти и трите ви деца.

С Рени се оженихме през 2010 г. По професия тя е ландшафтен архитект. Първото ни дете, Катина, се роди преди девет години. Тя се грижи за настроението ни – пее, танцува, но и спортува – кара ски и уейкборд. Калоян е на четири, бъдещ атлет на 360° – плува, катери се, държи се на ските и уейкборда. Ида е най-малка – на две е и още прави само бели (смее се).

Иван Попов
Снимка: личен архив

Животът с три деца звучи като интересно предизвикателство. Сподели ни някоя забавна случка с малчуганите.

След като Катина летя за първи път с парапланер с Весо Овчаров, аз бях долу да я посрещна при кацането. Тя развълнувано ми извика: „Татеее, скачай на парапланера… Говорила съм с баткото да летим заедно.“ А една случайна жена, която беше там на летището, викаше: „Това дете няма ли майкааа?“

Иван Попов
Снимка: личен архив

Калоян от своя страна много обича да посреща гостите на бар „Ботаник“ с шотове ябълков сок. Това е неговата безалкохолна бира (смее се).

Като стопанин на хижа “Ловна” как успяваш да я поддържаш по начин, който кара хората да искат с нетърпение да се върнат отново?Иван Попов

С широка усмивка и наздравици. Опитвам се да бъда добър домакин, да създавам атмосфера, да си говоря с гостите, защото всеки един от тях е много интересна личност. Тъй като съм човекът, който трябва да поддържа настроението на висока честота, самият аз трябва да съм енергичен. За целта много ми помага и Birell – бирата без алкохол. Освен плътният ѝ вкус, който много харесвам, това, което ме кара да я предпочитам, е тонизиращият елемент. Дори и след ден, изпълнен с активности – шофиране, каране на ски, каране на моторна шейна, тя ми помага да се задържа концентриран по-дълго време.

А кой е най-паметният ти улов на хижа „Ловна“ зa изминалата 2019-та година?

Заедно с моя съдружник Евгени от три години стопанисваме хижата, но миналата година за пръв път направихме конкретни крачки към подобряване на условията. „Супер уловът“ за мен е, че успяхме да ремонтираме банята и тоалетната, да сменим вратите и дограмите на бунгалата. Разбира се, винаги има какво още да се желае и имаме още смели идеи, но тепърва ще работим по тях.

Как всъщност реши, че освен хижа в планината, трябва да се грижиш и за бар „Ботаник“ на морето?

Лятото е време, което искам да прекарвам близо до морето. Искам децата ми да дишат чист въздух, да се чувстват свободни и щастливи и не на последно място – да се развиват физически. Барът е една чудесна възможност това да се случва в продължение на месеци и много ми помага в живота, както финансово, така и с това семейството ми да живее в много по-добри условия. В началото се двоумяхме дали бизнесът ще тръгне добре, при положение, че барът се намира на края на Черноморец и не е в най-голямата лудница. Но решихме все пак да опитаме. И по някакъв начин успяхме да се задържим и до днес и да се развием.

Иван Попов
Снимка: личен архив

За бара се грижи моето и семейството на брат ми Костадин. Той е един от най-опитните бармани в България, а жена му също повече от 15 години е в бранша. Те са „виновниците“ за чудесните коктейли. А благодарение на съпругата ми и креативните ѝ идеи мястото има тази натурална визия.

Моите три деца и двете деца на брат ми също помагат, като не пречат (смее се). Имат си детски кът, направен само от естествени материал, стена за катерене, люлки и малък детски бар – да се учат на бизнес, хаха.

Кое е следващото предизвикателство пред вас, свързано с бар „Ботаник“?

Да ставаме все по-добри. Към момента стотици потребители във Фейсбук са дали най-високата оценка за бара и го препоръчват на приятелите си като място, където могат да намерят уютна атмосфера, приятелско отношение и не на последно място – страхотни коктейли и чудесна гледка.

Бар БотаникЖеланието ни е „Ботаник“ да продължи да бъде любимото място за тези хора, а други нови съмишленици да се припознаят в неговите атмосфера и дух. По тази причина двете семейства продължаваме да работим неуморно и ентусиазирано.

А в каква посока гледаш за настоящата година? Какви предизвикателства си постави?

Иска ми се да продължаваме в същата посока с бара и с хижата, да доусъвършенстваме нещата, които правим и да бъдем подготвени за повече клиенти. Осъзнаваме, че вече сме си създали име и искаме то да започне да работи за нас. А в по-краткосрочен план ми се иска да помогна на училището по пеене на дъщеря ми (D Stars) да организират един голям концерт през пролетта.

Иван Попов

Какъв слоган би дал на десетилетката 2010-2020 от живота ти?

Да живеят смелите!

А каква е промяната, която искаш да виждаш в хората около теб за следващите десет?

Да се усмихват повече и да бъдат по-откровени. Такива хора всъщност срещам все по-често, така че смятам, че тази промяна вече се случва. Това, което бих ги посъветвал, е да се предизвикват с всяко едно нещо в живота си. По този начин ще разберат, че стават все по-добри в различни сфери. Да се предизвикваш за мен означава да живееш. А няма по-хубаво усещане от това да осъзнаеш, че си постигнал всичко, което си си поставил за цел.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.