Включване от Боровец: безгрижно снежен уикенд

0
 

Сподели

Shares

Изминалият уикенд отново беше изпълнен с щастливи мигове, прекарани в практикуване на любимите ни зимни спортове по пистите в Боровец. Всички гости на курорта в съботния и неделния ден се радваха на чудесни условия за каране, особено в сутрешните часове, когато имаха възможност да се спускат по току-що обработените писти.

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Всички писти работеха. В по-високите части, в района на Маркуджиците, се усещаха по-силни пориви на вятъра, в сравнение с по-ниските, но това не попречи на удоволствието от карането по добре подготвените писти. В следобедните часове се показа и слънце, което още повече допринесе за доброто настроение на всички каращи.

Към настоящия момент температурите навсякъде в курорта са положителни, но снегът продължава да достига до 190 см в най-високите части. Затворена е единствено Мусаленската пътека, а Ястребец 1 и Спортен център “Бистрица” са частично отворени. Необработени за любителите на свободното каране остават черните писти Фонфон и Маркуджик 2-А.

Началото на новата седмица е и чудесна възможност да си направим планове за следващо каране, което защо да не бъде нощно? Добре подготвените писти ще очакват и вас всяка вечер от 18:00 до 21:30 ч., когато е последното качване от долна станция на лифт “Мартинови бараки експрес”.

Положителните температури, дори и в най-високите части на Боровец, са предпоставка да ви напомним, че лавинната опасност извън ски зоните в курорта, продължава да бъде висока.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.