Поредно рекордно класиране за Алберт Попов

Няколко дни след като влезе в топ 10 за първи път в кариерата си, българският състезател се класира на 6-о място на старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини

0
 

Сподели

Shares

Поредното рекордно класиране за Алберт Попов се случи вчера, когато българинът се класира на шесто място в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Постижението отново е в дисциплината слалом, която се проведе в австрийския курорт Шладминг.

Алберт Попов
Снимка: © Reuters

След първия манш 21-годишният състезател заемаше 13-а позиция, но добро и прецизно каране във втория го отведоха до шестото място, на 2.97 секунди след победителя – Марсел Хиршер. На второ място в надпреварата се класира французинът Алекси Пинторо, а на трето – швейцарецът Даниел Юле.

Шестото място на Попов идва няколко дни след като той за първи път влезе в топ 10 в своята кариера. През изминалия уикенд българинът се класира на 9-о място на слалома, който отново се проведе в Австрия, но в Кицбюел.

Вижте и: Български ски и сноуборд постижения през уикенда

Алберт Попов
Снимка: © Reuters

За последно българин е влизал в топ 6 на старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини през 1985 г. Тогава Петър Попангелов също финишира на 6-а позиция в старт, провел се в Парк Сити.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.