Български ски и сноуборд постижения през уикенда

Алберт Попов се класира на 9-о място в Световната купа по ски алпийски дисциплини, а Радо Янков се завърна в топ 5 на състезание от Световната купа по сноуборд

0
 

Сподели

Shares

Изминалият уикенд беше един от успешните за българските зимни спортове.

Световна купа по ски алпийски дисциплини

21-годишният Алберт Попов се нареди на 9-о място в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини в дисциплината слалом. Той се проведе през съботния ден в австрийския курорт Кицбюел.

Класирането на Алебрт Попов е рекордно в кариерата му и първото влизане на българин в топ 10 от 1986 г. насам. Именно тогава Петър Попангелов завърши 10-и в надпревара, провела се в швейцарския курорт Парпан. Младият състезател не скри радостта от постижението си и сподели, че: „Българите можем!“

Това е третото влизане на Попов в зоната на точките през този сезон, след като през декември се нареди на 16-а позиция в италианския курорт Мадона ди Кампилио и на 20-а в първия слалом за сезона, който се проведе във финландския курорт Леви.

Победител в слалома в съботния ден стана французинът Клеман Ноел.

Алберт Попов
Снимка: facebook.com/albertpopovskibg

Световна купа по сноуборд

Още едно добро българско класиране се случи през изминалия уикенд. Точно на рождения си ден Радо Янков финишира на 5-о място в дисциплината паралелен слалом, която беше част от Световната купа по сноуборд, провела се в Москва.

Победител в надпреварата стана руснакът Андрей Соболев.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.