Включване от Боровец: снежен уикенд

0
 

Сподели

Shares

Пухкав прясно навалял и игрив. Такъв беше снегът в събота на Боровец. През по-голямата част от активния ден в курорта не спираше да вали, което допринасяше и за още по-засиленото усещане за свобода по пистите в курорта .

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Денят премина без опашки по лифтовете. Времето беше облачно и с мъгла, но благоприятно за спортуване. Единствено в по-високите части, в района на Маркуджиците, се усещаха по-силни пориви на вятъра, но подходящата екипировка и ентусиазмът не спираха повечето карачи да се наслаждават на всичко, което се случва около тях.

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Новите снеговалежи създадоха чудесни условия за каране и в неделния ден. Тогава всички скиори и сноубордисти се радваха на добре обработени писти и повече слънчеви часове.

Снежната покривка вече достига до 160 см в ниските части на Боровец, а в по-високите – 190 см. Добрите условия за каране са налице и в началото на новата седмица, а показателно за това е, че всички писти в курорта са отворени. Единствено черните Маркуджик 2-А и Фонфон са оставени необработени за любителите на свободното каране.

Нощното каране в курорта също не спира да се радва на голям брой посетители, заради добрите условия. То е един чудесен начин да завършите деня си, в случай че нямате възможност да се измъкнете от работните задължения през седмицата.

Ако карате през деня, имайте предвид, че лавинната опасност извън пистите продължава да бъде висока.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.