Включване от Боровец: снежен уикенд

 
0

Сподели

0Shares
0 0

Пухкав прясно навалял и игрив. Такъв беше снегът в събота на Боровец. През по-голямата част от активния ден в курорта не спираше да вали, което допринасяше и за още по-засиленото усещане за свобода по пистите в курорта .

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Денят премина без опашки по лифтовете. Времето беше облачно и с мъгла, но благоприятно за спортуване. Единствено в по-високите части, в района на Маркуджиците, се усещаха по-силни пориви на вятъра, но подходящата екипировка и ентусиазмът не спираха повечето карачи да се наслаждават на всичко, което се случва около тях.

Включване от Боровец
Снимка: Михаела Стоянова

Новите снеговалежи създадоха чудесни условия за каране и в неделния ден. Тогава всички скиори и сноубордисти се радваха на добре обработени писти и повече слънчеви часове.

Снежната покривка вече достига до 160 см в ниските части на Боровец, а в по-високите – 190 см. Добрите условия за каране са налице и в началото на новата седмица, а показателно за това е, че всички писти в курорта са отворени. Единствено черните Маркуджик 2-А и Фонфон са оставени необработени за любителите на свободното каране.

Нощното каране в курорта също не спира да се радва на голям брой посетители, заради добрите условия. То е един чудесен начин да завършите деня си, в случай че нямате възможност да се измъкнете от работните задължения през седмицата.

Ако карате през деня, имайте предвид, че лавинната опасност извън пистите продължава да бъде висока.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.