Дрифт триколки и сноубайкове, произведени в България

0
 

Сподели

Shares

Що е то дрифт триколка?

Може би по името вече се досещате, че в следващите редове ще си говорим за забавление на три колела.

Дрифт триколка
Снимка: Светлин Митов

Дрифт триколките са от тези “щуротии”, които много лесно ще събудят приключенските ви сетива и ще ви заредят с голяма доза адреналин. Има вероятност да сте виждали нещо подобно и на живо, защото те се произвеждат и в България, и спокойно можем да кажем, че по нищо не отстъпват на триколките, произведени в други държави по света. Ако все пак не сте запознати с механизма им, ето и какво лежи в тяхната същност (за да научим и ние в по-голяма дълбочина, се допитахме директно до един от създателите й – Светлин Митов).

Предница от БМХ, конструкция с две оси, подходяща седалка и картинг гуми с полиетлиленови тръби. Това са съставните части на триколката. Тя е модифицирана с усилена рама, за да издържи натоварването от двигателя, а максималната скорост, която достига, е 100 км/ч по права линия и 80-85 км/ч на дрифт.

Дрифт трикока
Снимка: Facebook/Drift Team Downhill Madness

Това, което научаваме още, е, че създаването на триколки в България започва преди около 5 години, а идеята за нещо подобно идва от Интернет. Към настоящия момент у нас са произведени три вида – за спускане по планински пътища, триколка с педали отпред за каране по равни терени и моторизирана, която може да бъде задвижвана с електрически или бензинов двигател. Това означава, че има за всекиго по нещо – както за любителите на по-силните усещания в планината, така и за хората, които искат да изживеят нещо различно, но по равни места за каране.

Killing GOOD Part I

Публикувахте от Drift Team Downhill Madness в Понеделник, 31 декември 2018 г.

Сноубайк

С темата за дрифт триколките съвсем не можем да изчерпим идеите за щури забавления. Като любители на зимните спортове и приключенията по време на белия сезон, няма как да не споделим с вас и за другото изобретение, което Светлин създава (по идея на негов приятел) – сноубайк, а можете да го срещнете и под наименованието сноутрайк.

Сноубайк
Снимка: Светлин Митов

Тук ключовият момент е, че си говорим за средство за придвижване по сняг – тоест вместо колела, при сноубайка имаме ски. Сред съставните му части са подсилена рама, вилка с амортисьори и гумени тампони, които свързват рамката със ските. А ако вече се чудите как се спира със сноубайк – в задната му част има ъгъл спрямо основната рама, което позволява закантване. Максималната скорост, която може да се постигне, е между 40 и 70 км/ч – гарантиран снежен адреналин.

Сноубайк
Снимка: Светлин Митов

Идеята за приключения с дрифт триколки и сноубайкове ви харесва, нали? В такъв случай не се колебайте да намерите повече информация за тях на фейсбук страницата Drift Team Downhill Madness (със сигурност има какво още да видите), а защо не и да се свържете със създателите им, за да покарате с тях! Сигурни сме, че ще ви хареса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.