Фрийрайд екипировка от Scott

0
 

Сподели

Shares

Едва ли има любител на свободното каране, който да не го е грижа за това с каква екипировка поема към планината. Всички знаем, че тя е много важна и е този елемент, който може да се окаже животоспасяващ. Ако все още сте в процес на търсене на най-доброто за вас, в следващите редове ще намерите няколко предложения за каска, лавинна раница и лавинна лопата от магазини Scott, с които да се екипирате изцяло за следващото си зимно приключение.

Каска Scott Symbol 2 Plus 2019

Каска Scott Symbol 2 Plus 2019

Symbol 2 Plus е новият модел каска за 2019, който се характеризира с по-прибран дизайн и тънък профил спрямо предишните. „360 Pure Sound“ е система на наушниците, с която чувате много по-ясно всичко случващо се около вас – аспект, който в даден момент, може да се окаже животоспасяващ. Каската има и MIPS технология, която осигурява допълнителна защита на главата ви при удар. Освен това самият модел е с олекотена конструкция и активна система за проветрение. Системата „WRAS 2“ ще ви помогне да настройвате размера й много лесно.

Каска Scott Symbol 2 Plus 2019

Лавинна раница SCOTT Air Free AP 32 KIT

Лавинна раница SCOTT Air Free AP 32 KIT

Няма как да не добавим и лавинна раница към селекцията за фрийрайд екипировка. SCOTT Air Free AP 32 KIT е раница с интегрирана AirBag система на SCOTT Alpride, която се характеризира с множество предимства. Сред тях са:

  • Изключителна лекота (1240гр. на самата система).
  • Балонът с обем 150 литра се надува само за 3 секунди.
  • Можете спокойно да я превозвате в самолет без да имате проблеми с властите.
  • Самата система е самостоятелна и може да бъде преместена в друга раница SCOTT съвместима с нея. Така можете да използвате раницата самостоятелно без AirBag-а.
  • Системата е за многократно използване. Просто трябва да сгънете балона и да си купите нови патрони. (Резервен комплект патрони струва 80лв.)

Обемът на раницата е 32 литра, като в нея има отделение и за другите не по-малко важни лавинни уреди – лопата и сонда. Моделът също така се характеризира и със система за носене на каска, както и джоб за маска. Широките страпове на SCOTT Air Free AP 32 KIT ще обхващат плътно тялото ви, а с другите страпове можете да носите диагонално ските си или вертикално сноуборда си. А с друга от системите на раницата ще можете да закрепяте щеките си. Моделът има и свирка на презрамките и омекотен колан за през кръста. Ще намерите и SOS инструкции, които ще са ви полезни при екстремни ситуации. Теглото на раницата без Alpride системата е 1620 гр.

И не на последно място, отново ви напомняме, че е наистина важно да имате лавинна раница като част от екипировката ви. SCOTT Air Free AP 32 KIT ще ви помогне да изплувате от горе на лавината, а въздушната й възглавница ще пази главата ви удари в скали и дървета.

Лавинна лопата Scott Shovel Pro

Не по-малко важна във фрийрайд екипировката е и лавинната лопата. Scott Shovel Pro е лесна за побиране в раница, което означава, че спокойно можете да я носите в специалното отделение на раницата SCOTT Air Free AP 32 KIT. Освен това този модел лопата е много здрава, тъй като е изработена от алуминий.

Лавинна лопата Scott Shovel Pro

Посочените по-горе модели можете да намерите в магазините на Scott – бул. България 81-Б и ул. Козяк №14 или онлайн на scott.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.