360° уикенд прогноза: 26-27 януари

0
 

Сподели

Shares

В петък валежите от сняг ще се засилят, но ще са главно в югозападната част на страната и над Сърбия и Македония. Ще започне захлаждане и сняг ще вали над 500-800 м нмв. и вятърът от изток-югоизток над 1700-1900 м ще се усилва до 8-12 м/с. Над Пирин и Родопите се очакват най-значителни снеговалежи с нова покривка от около 30-40 см само за петък. За Рила и Осогово – около 20-26 см.

В събота снеговалежите в Западна и Централна България ще продължат, а в източната част на страната ще вали дъжд. Вятърът ще се преориентира от запад-северозапад и дори в ниските части ще се усилва до 7-10 м/с. Целият ден ще е облачно и мъгливо в планините. В края на деня валежите ще спират, а за София се очкват около 4-8 см нова снежна покривка.

360° уикенд прогнозаВ неделя сутринта ще е облачно и студено, като само на отделни места в Североизточна България все още може да превалява сняг. През деня облачността ще се разкъсва и ще е без валежи. Вятърът ще остане от северозапад-запад, но ще е по слаб – до около 2-4 м/с. В неделя ще е най-подходящият ден за спорт в планината, като само над 1600-1900 м нмв ще има по-силен вятър от запад, със скорост до 7-9 м/с.

Понеделник също ще е без нови валежи и ще се затопля. Вятърът ще се преориентира от югозапад и ще е силен – до 12-16 м/с над 1500 м – с пориви до 20 м/с. Температурите под 2000 м ще са положителни и ще има значително снеготопене в ниските части на планините.

Във вторник следобяд – в Южна България ще има слаби валежи от дъжд, а сняг ще вали над 1500-1900 м. Валежите ще продължат и в сряда, но без значително натрупване на нова снежна покривка.

360° уикенд прогнозаВ четвъртък ще започне захлаждане и следобяд от запад се очакват да започват значителни снеговалежи над планинските райони. Вятърът ще се преориентира от северозапад – 4-9м/с. Валежите ще преминат бързо и не се очаква повече от 10 см нова покривка за планинските райони на Западна България

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.