За повече скейт паркове в София

Можем да допринесем за изграждането им, като се подпишем в петиция, която ще бъде отнесена до Общинския съвет и кмета на Столична община

0
 

Сподели

Shares

През последните години неизменна част от градската среда на София са спортове като скейтборд, лонгборд, БМХ, кънки. Интересът към тях продължава да расте, въпреки че липсват нови и добре функциониращи скейт паркове в града. Статуквото обаче подлежи на промяна, а ние сме хората, които също имат възможност да допринесат за това. За целта можем да се подпишем в петиция, която ще бъде отнесена до Общински съвет и кмета на Столична община с предложение да бъдат изградени повече спортни площадки, предназначени за практикуването на гореспоменатите дейности.

Skateboarding

С подписа си ние ставаме част от инициативата, която има за цел да изгради по-добра и безопасна среда за всички любители на градските спортове в столицата. Небезизвестно е, че липсата на обособени пространства за практикуването на  скейтборд, лонгборд, БМХ или кънки, излага на опасност всички участници в движението. Освен това изграждането на повече съоръжения е предпоставка за това интересът към тези дейности да се увеличи още повече и благодарение на тях все повече хора да откриват смисъла от активния начин на живот.

София, въпреки че е градът с най-голям брой хора от населението, които практикуват скейтборд, лонгборд, БМХ, кънки, отстъпва по добре функциониращи скейт паркове на градове като Бургас, Добрич, Ямбол, Варна, Сливен, Русе и Стара Загора.

Skateboarding
Photo by shawn henry on Unsplash

Нека бъдем хората, които ще променят това, за да могат любителите на градските спортове в столицата да бъдат активни в подходяща за целта среда! ПОДПИШЕТЕ СЕ В ПЕТИЦИЯТА ТУК.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.