360° уикенд прогноза: 19-20 януари

0
 

Сподели

Shares

В петък ще бъде сравнително слънчево и топло. Слаби валежи може да има само над планините над 2600 м, като температурите под 1800 м ще са положителни. Ветровете до 2000 м ще са слаби, а над 2000 м ще са от ЮЗ-З – 4-6 м/с.

В събота температурите на 1500 м ще останат положителни, но ще има слабо захлаждане в сравнение предишните дни. В Североизточна България ще бъде с незначителна облачност, а в останалата част ще бъде облачно. В Южна България и над Родопите ще има слаби валежи от дъжд, а над 1700 м от сняг. Вятърът в планините ще бъде слаб, в Южна България от югоизток, а в Северна България от запад до 2-3 м/с и по-силен в североизточната част на страната.

360° уикенд прогноза

В неделя ще остане облачно с превалявания от дъжд в Източна България, а в крайните западни части на страната, следобед ще започнат превалявания от сняг. Вятърът ще се преориентира от североизток – 2-4м/с, а над 1500 м ще бъде от ЮЗ – 8-12 м/с.

В понеделник още от нощта вятърът ще се преориентира от запад и валежната зона ще премине през страната от запад на изток със снеговалеж, който ще продължи за кратък период на повечето места. В крайните западни райони се очаква около 3-6 см.

Във вторник ще продължат слаби снеговалежи с очаквана нова снежна покривка около 2-7 см за западната част на страната. Следобед ветровете ще се усилват и в планините ще има пориви до 15-18 м/с от югозапад.

360° уикенд прогноза

Значителни снеговалежи и застудяване в планините ще започнат в четвъртък. През следващата събота, температурите на 1500 м ще се понижат до минус 10 °С. Валежите в четвъртък и петък се очаква да образуват около 5-10 см нова снежна покривка, а над Пирин и Рила до 14-18 см.

В събота валежите ще спират и вятърът ще се преориентира от североизток.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.