Боровец ще отпразнува Световния ден на снега в събота

На безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за цялото семейство ще се радват гостите на курорта в съботния ден

0


Дата на събитието: 19.01.2019

Сподели

Shares

На 19-и януари (събота) Боровец ще отбележи Световния ден на снега. За осма поредна година курортът се включва в инициативата на Международната федерация по ски, за да покаже на хората, че снегът е богатство и заедно можем да спортуваме и да се забавляваме в планината през зимата.

Световен ден на снега в Боровец

По случай Световния ден на снега Боровец организира безплатни уроци, състезания, музика, игри и забавления за всички през целия съботен ден.

Всички малчугани между 4 и 7-годишна възраст ще имат възможност да направят първите си стъпки в снежния парк “Борокидс” на символична цена от 1 лв. А дневната карта за децата до 13 години също ще бъде на цената от 1 лв.

Световен ден на снега в Боровец

Ако все още сте напълно начинаещ и мечтаете да направите първите си стъпки в ските или сноуборда, ще имате възможност да се включите в безплатните уроци с висококвалифицираните учители на “Бороспорт”.  Занятията ще започват на всеки час между 10:00 и 14:00 ч. За да се включите в тях, трябва да се запишете предварително на телефон: 0882 19 68 48 или на имейл адрес: ski_school@borovets-bg.com

Спасителите от Планинска спасителна служба също ще бъдат част Световния ден на снега в Боровец и ще покажат на гостите в курорта техники за безопасност в планината.

Между и 11:00 и 12:00 ч. специално подготвено за слалом трасе до учебния плац на „Бороспорт“ пред хотел „Рила” ще очаква всички ентусиасти, които искат да изпитат тръпката от дисциплината. А веднага след това, в 12:00 ч., Петър Попангелов ще се снима с младите надежди на българските зимни спортове и ще им даде ценни съвети.

Световен ден на снега в Боровец

В програмата на Световния ден на снега в Боровец ще се включи и “Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил”. Тя ще организира търсене на съкровище и със специален уред ще демонстрира по интерактивен начин как се откриват затрупани от лавина хора.

Чрез организиране на събития като Световния ден на снега, “Бороспорт” се присъединява към инициативата за развитие на детския зимен спорт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.