Европейска премиера на филма “3100 мили: Себенадминаване”

Прожекцията на документалния филм ще бъде на 17 януари в зала 11 на НДК

0


Дата на събитието: 17.01.2019

Сподели

Shares

Броени часове ни делят от премиерата на документалния филм “3100 мили: Себенадминаване”. Точно в 19:00 ч. в зала 11 на НДК българската публика ще бъде първата в Европа, която ще види прожекцията.

“3100 мили: Себенадминаване”

За филма “3100 мили: Себенадминаване”

3100 мили е утрамаратон, който е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света. Той се провежда всяка година за 52 дни в Ню Йорк. В прожекцията на филма зрителите ще видят застъпена именно темата за бягането и културите, които са изградили традиции в него. Ще научат и за съвременните представители на тези култури като индианското племе навахо, етническата група бушмени от Aфрика и монасите от планината Хей, Япония.

“3100 мили: Себенадминаване”

Главен герой във филма е финландецът Ашприханал Аалто, който е рекордьор в дистанцията 3100 мили. Той ще бъде и специален гост на събитието, заедно с австрийския бегач Усика Мюкенхюмер и Цветан Цеков – Шопан – единственият българин, участвал и завършил 3100 мили.

След края на прожекцията програмата на събитието ще продължи с дискусия. В нея ще се включат специалните гости и няколко български бегачи на дълги разстояния. Сред тях са Краси Георгиев, Христо Цветков и Тодор Димитров – Ел Капитан.

Входът за събитието ще бъде свободен.

В следващото видео вижте и официалния трейлър на филма „3100 мили: Себенадминаване“:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.