Включване от Боровец: 12-14 януари

0
 

Сподели

Shares

Условията през почивните дни

За радост на всички скиори и сноубордисти, прогнозите за слънчево време и добри условия за каране на Боровец през почивните дни се оправдаха. За това допринесоха и новите снеговалежи, които покриха пистите в курорта през седмицата.

И в събота, и в неделя голяма част от пистите в курорта бяха отворени и добре подготвени. Те се радваха на много ентусиазирани карачи, за чието добро настроение допринесоха както снежните приключения, така и слънцето, което, както виждаме на снимките, също не липсваше.

Условията в момента

За разлика от почивните дни, седмицата започва с облачно време, което обаче за пореден път не спира най-запалените скиори и сноубордисти да практикуват любимото си занимание по пистите в курорта.

Включване от Боровец
Температури

Към настоящия момент температурите продължават да са под 0° C. В центъра на Боровец, на височина от 1350 м, в момента е -2° C със 130 см снежна покривка. На височина на 2000 м, в ски център Ястребец Експрес, температурата достига -7,5 °С, а в района на Маркуджиците e -10,3 °C. Снежната покривка там е 150 см.

Отворени писти

В момента единствено затворена е Мусаленската пътека, a Спортен център Бистрица е частично отворен. Всички останали писти са отворени, като червената писта Ситняково 2 и черните Фонфон и Червено знаме не са обработени.

И не забравяйте, че ако нямате възможност да карате през деня, добри условия и обработени писти ви очакват и за нощното каране, което през седмицата също се радва на много карачи.

Лавинна опасност

Важно е да се отбележи, че лавинната опасност извън ски зона Боровец, в района на Мусаленския циркус – след писта Маркуджик 3, продължава да бъде висока.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.