360° уикенд прогноза: 12-13 януари

0
 

Сподели

Shares

В петък ще остане облачно със слаби валежи от сняг, без значителна нова снежна покривка. Вятърът ще отслабва и само над 2200 м ще остане силен – над 10 м/с от запад, а в ниските части на България ще бъде ветровито само в Северна България.

В Събота облачността в западната част на страната ще намалява и ще е без валежи. Вятърът ще бъде слаб западен и по-силен в Северна България – до 3-6 м/с при земята и около 5-7 м/с на 1500 м. Температурите ще се понижават до около -15/-18 °С. След обяд в Северна и Източна България вятърът още ще се усилва.

360° уикенд прогноза

В неделя сутринта ще е с много ниски температури и ще започне заоблачаване от запад, като са възможни слаби снеговалежи. В източната част ще е слънчево и ветровито и там чак около и следобяд ще започне заоблачаване.

В понеделник се очаква заоблачаване и нови снеговалежи в западната част на страната, за които е малка вероятността да са доста интензивни и оптимистичната прогноза е за нови около 10 см понеделник, вторник и сряда.

След сряда започва затопляне и ще е без снеговалежи. Температурите на 1500 м нмв в четвъртък вече ще са около и над нула. Затоплянето ще продължи и следващия уикенд.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.