360° уикенд прогноза: 5-6 януари

0
 

Сподели

Shares

В петък ще продължи да застудява и ще превалява слаб сняг в Югозападна България и над Черно море. Ще бъде облачно и ветровито, като в планините над 1500 м ще духа от изток-югоизток – 5-7 м/с. Максималните температури на 2000 м нмв ще са около -12 °С.

В събота валежите ще спират, най-късно в Южна България и облачността от северозапад ще намалява временно. Температурите в планините ще са с още около един градус по-ниски и вятърът ще е от североизток, като следобяд в Западна България ще се преориентира от северозапад със скорост до 2-4 м/с. Вечерта от северозапад ще започне ново заоблачаване, което в неделя ще донесе още валежи над страната и усилване на западния вятър до 5-7 м/с.

360° уикенд прогноза

В неделя сутринта валежи от сняг ще има в крайните западни части на страната и вятърът на 1500 м ще достига 10-14 м/с. Температурите ще се повишат с около 2-4 °С, но въпреки това в планините ще е около -7 до -12 °С и със силния северозападен вятър се очакват значителни навявания. Най-продължително ще вали в Централна Стара планина и Осоговската планина, където се очаква около 2-4 см нова снежна покривка. В равнините части на Западна България ще има около 1 см нова снежна покривка.

В понеделник и сряда също ще превали слаб сняг, но няма да образува значителна покривка, освен в Пирин и Родопите, където се очакват над 10 см. Ще започне затопляне, като в четвъртък температурите на 1500 м нмв ще са около +2 до +4 °С.

Значителни снеговалежи се очакват на 11-и срещу 12-и януари в Западна България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.