Боровец откри сезона и новия шестседалков лифт

През целия ден в курорта беше празник

0
 

Сподели

Shares

Официалното откриване на сезона във всички ски центрове на Боровец се състоя тази сутрин. По традиция Петър Попангелов и децата от ски училищата в курорта седнаха на първата седалка на лифта, с което поставят началото на активностите по пистите. Днес това се случи на новия лифт „Мартинови бараки експрес“, който ги отведе до горна станция само за три минути и половина.

Боровец

По случай откриването на сезона и новия шестседалков лифт, днес в курорта имаше празник. По време на него много ентусиасти имаха възможността да направят първите си стъпки в ските и сноуборда благодарение на безплатните уроци, организирани от ски училище „Бороспорт“.

След това всички гости на Боровец станаха свидетели на масово спускане на бъдещите ски шампиони от ски училищата в курорта. То се случи в ски център „Ситняково“, а след него заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика на България – Марияна Николова, заместник-министърът на туризма – Любен Кънчев и кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, откриха официално новия лифт „Мартинови Бараки Експрес“.

Сред гостите на Боровец днес беше и самият Дядо Коледа, който също не пропусна да покара ски. Разбира се, той се беше подготвил и с подаръци за всички скиори и сноубордисти в курорта през съботния ден.

Боровец

Празничната програма продължи и с факелно шоу, което направиха ски инструкторите на Боровец. След него имаше и празнична заря, а веднага след нея „Мартинови бараки експрес“ заработи и за нощното каране.

Не пропускайте и вие да се възползвате от възможността да спечелите сезонна лифт карта за делнични дни на Боровец като поръчате новия брой на списание 360°. Сдобийте се с него от ТУК и на 2-ри януари разбрете дали ще карате цял сезон.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.