Защо да участвам в ски клиника?

0
 

Сподели

Shares

Живеем във високотехнологичен, динамичен и бързо променящ се свят. Човешкият фактор все повече започва да бъде изместван от технологиите и дигитализацията. Много от древните занаятчийски професии вече са на път да изчезнат и значението, авторитетът и пътят на познанието учител-ученик започва да бъде заменяно с други средства за получаване на информация. В миналото е съществувала строго йерархична система на обучение и предаване на знание от учител на ученик, например майстор-чирак-калфа. Друг основен проблем на съвременното общество е схващането, че притежавайки най-модерните технологични пособия, ще можем да компенсираме липсата на качества за използването им. В бъдеще все повече ще бъдат ценени професии, където реалният физически контакт ще бъде доминиращ фактор.

Повечето от нас практикуваме ски в продължение на десетилетия и сме достигнали до лимит в технически и физически план. Количеството време, прекарано в планината, не е гаранция за достигане до качествени изменения и усъвършенстване на ски уменията.

Ски клиника 2019

SAG (Sports Against Global Warming) ski clinics е първото и единствено място в България, където ще можете да се докоснете до извор на знания, натрупани с години от професионалисти в областта на зимните спортове. Водещите ще се постараят да предадат максимално много практическа и теоретична информация в достъпен вид, за да може участниците да се впуснат в предизвикателствата, които планината предоставя.

Ски клиника 2019

Дългогодишно натрупаният професионален опит ще бъде синтезиран в 5-дневна обучителна ваканция за подобряване на ски уменията, запознаване със спецификите на планината, както и безопасен начин на практикуване на ски спорта. В теоретичната част ще бъдат засегнати основни биомеханически принципи на движенията, изпълнявани по време на каране на ски, съчетани с практически упражнения на терен, които ще бъдат заснети от професионален оператор. Видео анализът и индивидуалният подход ще бъдат ключови фактори при коригирането на техниката.

След провеждане на първата SAG ски клиника в началото на 2018 г., под ръководството на националния треньор по ски крос на България Георги Молов, Паскал Дичев успя да се класира на второ място в републиканския шампионат по ски крос в Банско, след олимпийския състезател Никола Чонгаров.

Ски клиника 2019
Паскал Дичев преди и след SAG ski clinics 2018 г.

Не е случайно, че най-успешните спортисти в света разполагат с екип от хора, които постоянно се грижат за най-малките детайли за постигане на оптимален резултат. Пътят на познанието в никакъв случай не е лесен, но е единственият начин за достигане до нови върхове в дейностите, с които се занимаваме.

SAG ski clinics е една прекрасна инвестиция, която ще се мултиплицира многократно с всеки следващ прекаран миг в планината. Силно препоръчваме участие на всички, които искат да придобият нов поглед и да развиват нови умения.

Ски клиника 2019

По време на Клиниката ще бъдат проведени практически занимания: елементи карвинг завои, елементи в ските, помощни упражнения, слалом трасе и др. Също така програмата ще включва и теоретични и практични занимания:

  • лекции за биомеханични и механични сили и движения и значението им за правилното изпълнение на даден елемет от ските
  • видео разбор и наблюдение на спусканията на участниците в Клиниката
  • беседа отностно превенция на травми и кондициониране в ски спорта
  • видео заснемане от професионален оператор
  • анaлиз на биомеханични и физиологични показатели
  • безопасно поведение в планината и анализ на метеорологичните условия и структура на снежния кристал.

Ски клиника 2019

Водещ на Клиниката ще бъде бившият ски алпийски състезател и настоящ национален треньор по ски крос Георги Моллов , съвместно с кондиционния треньор на Националния отбор по сноуборд и фристайл ски Паскал Дичев.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.