Боровец: откриването на сезона

На 15-и декември се състоя откриването на два от ски центровете в курорта, седмица по-късно, на 22-ри декемрви - очакваме отварянето на всички съоръжения

0
 

Сподели

Shares

С добри условия за каране и настроение Боровец посрещна най-нетърпеливите ентусиасти през изминалия уикенд. На 15-и декември се състоя откриването на сезона в ски зоните “Ястребец” и “Ситняково”. Точно в 8:30 в съботния ден Петър Попангелов и децата от ски клубовете в Боровец поставиха символичното му начало от първата седалка на лифта “Ястребец Експрес”. След тях много скиори и сноубордисти прекараха часове в любимото си занимание по пистите “Попангелов”, “Ястребец 3”, “Рила”, “Иглика” и “Ротата”. Уикендът премина с намалени лифт карти и пожелания за снежна и успешна зима.

Боровец
Снимка: borovets-bg.com

От курорта обещаха да отворят и останалите съоръжения при ниски температури и добри условия. Добрата новина е, че това ще се случи още този уикенд, на 22-ри декември. Скиорите и сноубордистите в Боровец ще имат възможността да присъстват и на откриването на новия шестседалков лифт “Мартинови бараки експрес”, който ще заработи за първи път. По повод началото на сезона в цялата ски зона, от курорта организират и Празник за сезон 2018/2019. Той ще премине с богата програма и редица изненади за всички гости на Боровец.

За втори пореден уикенд, точно в 8:30 ч., Петър Попангелов ще постави началото на сезона. Заедно с децата от ски клубовете в Боровец той ще бъде на първата седалка, този път на новия лифт “Маринови бараки експрес”.

Боровец
Снимка: borovets-bg.com

Лифт карти на половин цена за възрастни, 1 лв. за деца

Една от изненадите в празничния ден е цената на лифт картите. От Боровец дават възможност на всички възрастни да карат с пропуск за съоръженията на половин цена, а за децата той ще има символичната стойност от 1 лв. Средствата, събрани от закупените детски карти, ще бъдат дарени на фондация “Петър Попангелов и приятели за Боровец”, която има за цел да подпомага развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона.

Безплатни уроци по ски и сноуборд

По случай празника за откриване на сезон 2018/2019  инструкторите от “Бороспорт” ще предложат безплатни ски и сноуборд уроци за всички, които са нетърпеливи да направят първите си стъпки в тези спортове. Те ще започнат в 9:00 ч., веднага след официалното откриване.

Пресконференция, масово спускане и факлено шоу – в програмата на празничния ден

Програмата в празничния ден ще продължи с пресконференция в хотел “Рила”. Между 11:30 ч. И 12:00 ч. представители на „Бороспорт“, Съюза на хотелиерите и кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев ще разкажат за това, което предстои в курорта по време на сезона, както и ще дадат повече информация за най-новото съоръжение – шестседалковият лифт “Мартинови бараки експрес”.

Точно в 12:00 ч. децата от ски клубовете в Боровец ще направят масово спускане в ски център “Стиняково”, а 15 минути по-късно заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика на България – Марияна Николова и кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, също ще открият официално „Мартинови бараки експрес“ и новия ски сезон в курорта.

Боровец
Снимка: Facebook/My Borovets

Сред гостите на Боровец в празничния ден ще бъде и самият Дядо Коледа, който също няма да пропусне да покара по пистите в курорта и да зарадва посетителите му. Денят ще завърши с факлено шоу и заря, както и парти в хотел “Рила”.

Как да спечелите сезонна лифт карта за делнични дни на Боровец?

Програмата на празничния ден е предвестник за един вълнуващ сезон и след това. Не пропускайте официалното му откриване за цялата ски зона в Боровец. А най-хубавото е, че сега имате и чудесната възможност да спечелите сезонна лифт карта за делнични дни в курорта. Единственото, което трябва да направите, е да поръчате новия брой на списание 360° , след което ще участвате в томбола за една от две карти.

Сдобийте със Списанието от ТУК, където можете да научете и повече подробности за играта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.