Шведски пост рок в „Дом на киното“

0


Дата на събитието: 13.05.2011

Сподели

Shares

Jenniferever на живо в София!

Феновете на пост-рока и ембиънта в България имат сериозен повод за радост този петък, а именно- концертът на шведската банда Jeniferever. „Шведските Sigur Ros” ще свирят в Дома на киното на 13 май 2011 г.

Jeniferever са перфекционисти по отношение на звука и мястото и именно поради това концертът им се случва в кинозала с перфектна акустика. Не че не са свирили и в клубове и всякакви по-малки пространства, но за да се усети в пълното си съвършенство, звукът им се нуждае и от достатъчно грандиозна зала, обясняват организаторите от Аларма Пънк Джаз.

В момента Jeniferever са на голямо европейско турне (над 60 концерта за първото шестмесечие на 2011г.), като поводът е третият им албум Silesia (Monotreme Records).

Меланхоличен китарен саунд, атмосферични ефекти, философски текстове, дълги пиеси, често преливащи една в друга, така най-общо може да се опише музиката на бандата.

Седем години след като в България за първи път свири шведска пост-рок група – легендите Logh от град Лунд – феновете на Mogwai, Anathema, Pink Floyd, Radiohead, Mono и Appleseed Cast ще могат да гледат на живо музиканти от един от най-прогресивните стилове в момента.

Шоуто започва с DJ сет на Indiotheque в 20:00, а входът е 10 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.