Люксембург ще въведе безплатен обществен транспорт

През 2020 г. Люксембург ще стане първата държава в света, която премахва билетите за влаковете, автобусите и трамваите

0
 

Сподели

Shares

Безплатен обществен транспорт ще могат да използват жителите и гостите на Люксембург от 2020 г.

Люксембург

Стратегията на правителството в страната да опази околната среда чрез премахване на билетите за автобусите, трамваите и влаковете е в резултат на големия трафик, който непрекъснато се случва в столицата Люксембург. Градът е известен като едно от местата с най-големи задръствания в света. В резултат на тях проучвания сочат, че пътниците прекарали средно по 33 часа в задръствания през 2016 г. Ако правителството изпълни плана за премахване на билетите за обществения транспорт, Люксембург ще стане първата държава в света с подобна практика.

Люксембург

Отношението на страната към трафика и начина на придвижване пролича още това лято, когато общественият транспорт стана безплатен за хората под 20-годишната възраст. Освен това билетите за влаковете струват 2 евро за всички пътници, за пътуване, което трае повече от 2 часа и може да ги отведе почти навсякъде в Люксембург, тъй като дръжавата е една от най-малките в Европа.

Люксембург

Знаете ли в кои градове моторните превозни средства са забранени? Вижте някои от тях ТУК. 

А къде карането на колело и придвижването пеша или с обществен транспорт се стимулира с безплатна бира, сладолед или билети за кино, вижте ТУК.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.